kysymyspostauksen vastaukset





Mitä aiot tehdä Paxterin kanssa? 

Paxterin kanssa on aikomus päästä valvovan silmän alle ja jossain vaiheessa myös kilpailemaan. Nyt ensi alkuun kuitenkin tutustutaan rauhassa, en näe järkeä lähteä "vieraalla" hevosella hätiköiden kilpakentille. 

Miksi nuori hevonen? 

Tähän on kyllä varsinaisesti aika vaikea vastata. Tykkään työskennellä nuorten kanssa, koska niistä "voi tehdä omanlaisensa" ja on mukava seurata nuoren hevosen kehitystä. Paxter on kuitenkin aika hyvin koulutettu, vaikka onkin vasta viisi. 


Hoidatko tallin/muut eläimet yksin vai auttaako miehesi? 


Yhdessä tehdään. :-)


Mitä haluaisit elämältäsi viiden vuoden sisällä?


Mitä ekana tulee mieleen, haluan nähdä Touhon kasvavan ja kehittyvän. Se on piakkoin aikomus opettaa ajolle ja viiden vuoden sisällä tietysti sillä jo myös ratsastetaan. Paxterin kanssa haluaisin käydä kisoissa. En nyt tiedä viiden vuoden sisällä, mutta jossain vaiheessa sitten naimisiin ja lapsia Henrin kanssa. :-)


Mitä suunnitelmia sinulla on Touhon varalle?

Äskeisessä kysymyksessä jo osittain vastasinkin. Eli siis opetamme sen ajolle ja myöhemmin siitä tehdään ratsu. :-) Eipä sen kummempia suunnitelmia vielä, annetaan varsan olla varsa ja kasvaa rauhassa.




Mikä Sandran tilanne on? Meinaatko astuttaa Sandran uudelleen?

Tosiaan, Sandran tilannehan on nyt se, ettei se kestä käyttöä juurikaan. Sitä ei myöskään uskalla astuttaa, koska ei tiedä kestääkö sen keuhkot. Nyt kun Sandra on saanut oleilla pihatossa ja laitumella, ei se ole yskinyt. Samaa rataa se saa jatkaakin, niin kauan kuin siltä tuntuu ja näyttää. 


Kuka hevosista on ykkönen? 

Mitään ykköstä ei ole, kaikki on ihan samalla viivalla ja ovat perheenjäseniä. :-)



Mikä teidän kentän koko on? 

En ihan tarkalleen muista, mutta noin 20x35 metriä. 



Tarhaako Paxter yksin? 

Tällä hetkellä Touhon kanssa. Talvea pitää katsoa erikseen, koska Paxterille pitää laittaa hokit.  



Miksi ostit uuden hevosen? 

Tähän oon tavallaan yhdessä postauksessa jo vastannutkin. Haluan päästä kehittymään (valvovan silmän alle) ja kisaamaan. Sopiva hevonen puuttui, joten päätettiin tehdä hevosjärjestelyihin muutoksia. 




 Voitko esitellä teidän varusteita?


Joskus voin joo!


Inhokki kotityö? 

Imuroiminen... :-D



Milloin ensimmäiset kilpailut uudella hevosella? 

Kuten jo ensimmäisessä kysymyksessä kerroin, en halua pitää vielä mitään kiirettä. Toivotaan kuitenkin, että päästäisiin vielä tämän vuoden puolella käymään ainakin yhdet kisat! :-)


Aiotko alkaa käymään valmennuksissa?

Kyllä mahdollisuuksien mukaan ja suunnitelmissa on ruveta käymään tunneilla. 


Montako omaa hevosta sinulla on ollut?

Tästä pitäisi tehdä ihan oma postauksensa, mutta useita on ollut kyllä. :-)



Käytkö päivätöissä, millainen on arkirutiinisi töiden ja eläinten hoidon toisiinsa limittämisessä?

Oon tehnyt navettatöitä valmistumisen jälkeen. Käyn siis aamunavetassa, olen päivän kotona ja menen iltanavettaan. Päivällä on ollut hyvin aikaa hoitaa kotihommia (mm. liikuttaa hevoset ja tehdä tallihommat valmiiksi). Ja tosiaan aamutallin olen hoitanut ennen navettaan menoa. Nyt kesän olen ollut turvesuolla, osa päivistä on pitkiä (n. 12h) ja osa lyhyempiä. Hyvin on kuitenkin saatu eläinten hoito menemään nyt kesän yli, toki sitä on väsynyt, mutta oman jaksamisen mukaan sitä on pitänyt mennäkin. Sadepäivisin on vapaata ja tänä kesänä niitä on ollut tosi paljon... Silloin on tietysti aikaa olla elukoiden kanssa. :-)


Onko kitee viihtyisä asuinpaikka?

Kyllä on joo. :-)

Haaveiletko opiskelusta?

En ainakaan tällä hetkellä. Tai on sitä tullut mietittyä, mutta ehkä ei kuitenkaan vielä. 

Mainitsit joskus että Hessulla on nivelrikko, miten se vaikuttaa Hessun käyttöön? Miten hoidat jalkoja, syötätkö lisäravinteita tms?

Hessulla tosiaan on etujalkojen vuohisnivelissä jonkinasteista nivelrikkoa. Kumpaakin jalkaa on piikitetty edellisen omistajan aikaan, mutta meillä Hessu ei ole oireillut ollenkaan. Kun ruuna meille muutti, siltä otettiin melkein heti kengät pois. Se on auttanut omalta osaltaan, koska kavio saa "luontaisen jouston"eikä se tärähdä. Liikutuksen jälkeen jalat kylmätään, joko kylmäyssuojilla tai kylmällä vedellä ja lisäksi käytetään linimenttiä. Meillä käy myös hieroja tietyin väliajoin, hänellä on laser, jota annetaan nivelrikkokohtiin. MSM-lisäravinnetta Hessu syö päivittäin. On myös koitettu pitää paino siedettävissä rajoissa, meille tullessaan Hessulla oli jonkin verran ylimääräistä, on kyllä vieläkin, mutta kyllä ruunalta on saatu painoa poiskin. Liikuntaan nivelrikko vaikuttaa siten, että esim. aktiivista estetreeniä en Hessulla lähtisi tekemään. Kuitenkin ihan perus harrastekäytössä se on kestänyt ja Hessu liikkuu kyllä hyvin mielellään. :-)


Kommentit