perjantai aikataulutettuna


Tää postaus tulee vähän myöhässä, kun en ole ehtinyt istua koneen ääreen. Välillä kuitenkin tällaista, ettei ihan vaan pelkkiä treenikuulumisia. ;-)

04.50 Herätys soi. Vedän vaatteet niskaan ja laitan kahvin tippumaan.
05.02 Koirat saavat aamueväänsä.05.05 Etsin jääkaapista aamupalatarpeet ja nostan ne pöytään. Kaadan kupit täyteen kahvia ja teen pari leipää. Isäntäkin kampeutuu syömään. Rupatellaan ja syödään ihan rauhassa.
05.31  Laitan ulkovaatteet päälle, lasken koirat ulos ja kävelen tallille. Hevoset odottavat jo aamuruokiaan, joten annan ne. Sen jälkeen otan Paxterilta sisäloimen pois ja laitan ulkotoppiksen. Henri laittaa heinät ulos ja minä taluttelen hevoset tarhoihin. Vielä vesien kanto ulos, valot pois ja ovet kiinni.06.03 Olen ehtinyt viedä Henrin töihin ja menen takaisin sisälle. Ajattelen nukkua vielä hetken.
06.05 Lämmin sänky, vaivun uneen...
09.10 Herätys soi. En meinaa millään saada itseäni sängystä ylös, mutta pakko on. Etsin
09.22 Lähden tallille. Kaveri tuli ratsastamaan hevostaan (ruuna on ollut meillä nyt kuukauden tallipaikalla) ja ajattelin mennä katsomaan, miten hommat sujuu. Siivoan karsinat, eipähän tarvitse illalla.
10.15 Käyn sisällä, pakko saada jotain syötävää. Otan jääkaapista rahkaa ja syön sitä nopeasti. Vaihdan ratsastushousut jalkaan.


10.40 Palaan takaisin tallille. Päätämme kaverini kanssa käydä Paxterilla ja Hessulla vähän maastossa. Keli ei kuitenkaan ole mikään paras, käymme vähän pikkuteillä kävelemässä, jonka jälkeen suuntaamme kentälle. Urat ovat pehmeät, joten ravailemme siellä vähän Paxterin kanssa. Emme mene kauaa, lopuksi kävelemme hetken ja menemme talliin purkamaan hevosia.


12.35 Menen sisälle. Kylmää, en oikein ole vielä sopeutunut tähän talven tuloon...
12.47 On taas nälkä, joten päätän syödä. Tehtiin itse sämpylöitä ja pihvejä joku ilta, joten teen niistä hampurilaisen ja syön sen.


13.40 Käyn hakemassa tallista kypärän ja hanskat. Lähden ratsastamaan kaverin suokin (menin silläkin lauantaina valmennuksessa) ja vien samalla hänelle meidän traikun lainaan. Aika vähän on tullut kopin kanssa ajettua itse ja keli on liukas, joten ajelen hyvin rauhallisesti.14.37 Olen perillä, irrotetaan kaverin kanssa traikku auton perästä. Juorutaan hetki kahvikuppien ääressä, jonka jälkeen haetaan Ässä tarhasta.
15.05 Ratsastamaan. Menen aika kevyesti, kaikki askellajit läpi.
15.38 Olemme takaisin tallissa. Hoidamme hevosen pois ja pakkaamme hevosen tavarat meidän autoon, valmiiksi huomista varten.


16.02 Lähden ajelemaan kylälle. Käyn apteekissa ja hakemassa yhden postipaketin. Sen jälkeen suuntaan hoitamaan tutun lampaat ja sitten kotiin.
17.30 Kotona, väsyttää. Lasken koirat ulos, kannan uuneihin puita, teen ruokaa... Pakkasin myös Paxterin tavarat huomista valmennusta varten autoon.
Kaikenlaisia kotitöitä. Tässä vaiheessa en enää jaksanut ottaa aikoja ylös. Jossain vaiheessa Henri soittaa ja haen hänet kotiin. Käydään tekemässä iltatalli (tai siis ei ollut muuta kuin ottaa hevoset sisään).20.12 Ollaan sisällä. Syödään ja käydään saunassa. En katsonut kelloa moneltako mentiin nukkumaan, mutta aika aikaisin oltiin kyllä sängyssä.

Kommentit