Esittelyssä meidän eläimet, osa 2 - Merietta


Edellinen osa kertoi Sandrasta


Meidän Pikku Myy.

KUINKA ETTA MEILLE PÄÄTYI?
Keväällä 2015 selailin facebookin palstoilta myytäviä hevosia. Meillä oli etsinnässä kaveri Sandralle ja koitin katsoa, josko löytäisin sopivan. Etan kuva oli osunut näyttöön jo monta kertaa, mutta karsastin vähän ilmoitusta, koska paikkakuntana oli Viro. Tiesin, ettei katsomaan olisi mitään mahdollisuutta lähteä, enkä ole koskaan ostanut hevosta "kuin sikaa säkissä". Meni jokunen päivä, mutten saanut ponin kuvaa mielestäni. Suomessa olevat ehdokkaat maksoivat paljon enemmän, eikä meillä juuri silloin ollut varaa ostaa mitään monen tonnin kaveria.

Päätin laittaa myyjälle viestiä ajatuksella, että kysyminen ei mitään maksa. Hän vastasikin nopeasti viestiini, kertoi, että joku toinen oli tulossa jo katsomaan tammaa. Ajattelin, että siinäpä sitä meni sekin vaihtoehto. Kävi kuitenkin niin, ettei se nainen koskaan mennytkään paikan päälle eikä ottanut enää yhteyttä. Myyjä kyseli, tehtäisiinkö kaupat ja pian huomasin ostaneeni ponin Virosta, näkemättä edes koko otusta. Ainut asia, mikä pelotti, oli se miten kertoisin vanhemmilleni... En muista miten loppujen lopuksi kerroin, todennäköisesti sanoin vaan, että ostin Virosta ponin ja se tulee pihaan parin viikon päästä. :D

13.03.2015 Etta muutti meille. Kun hevosrekka ajoi aamulla pihaan, en meinannut kestää housuissani. Avattiin ramppi ja talutin ponini ulos. Noin vuorokauden mittainen matka oli taittunut 2 vuotiaalta tammalta mainiosti. Kiitimme kuskia ja hän lähti jatkamaan matkaansa. Onneksi poni kotiutui tosi hyvin ja sopeutui elämään Sandran kanssa.

PERUSTIEDOT
Oikealta nimeltään Merietta, rodultaan risteytysponi. Syntynyt 17.04.2013 ja sukupuoleltaan tamma. Värinä on voikko, päässä on läsi, vasemmassa takajalassa vuohissukka, oikeassa etujalassa juovakavio ja molemmissa takajaloissa valkokaviot. Säkäkorkeutta on noin 135cm. Emä on Markitta, isä Maxen. Etta on tällä hetkellä vielä koulutusvaiheessa, edetään rauhallisesti, koska meillä ei ole mitään kiirettä. Selästä ollaan menty käyntiä ja ravia, ohjasajettu ja muutaman kerran kärrit olleet perässä. Poni hyppää irtona noin 80cm ja osaa juosta myös liinassa.


LUONNE
Etta on luonteeltaan mahtava, kaikki käy eikä se pelkää mitään. Pientä ponimaisuutta/tammamaisuutta kyllä löytyy, mutta se tuo ihan kivan säväyksen, kun tämä on muuten niin rauhallinen. Sanotaankin Ettaa välillä Pikku Myyksi, se kuvastaa tätä varsin hyvin. Opettaminen on ollut varsin helppoa, koska tämä ottaa kaiken niin lungisti vastaan.

En osaa oikein kertoa ponin luonteesta tämän enempää, koska tässä tuli nyt kaikki mitä se on... :D

Etta huhtikuussa 2015
kesäkuu 2015
toukokuu 2016
heinäkuu 2016, este noin 80cm
ekoja kertoja selässä
marraskuu 2016

Kommentit