Meidän hevosten varusteet

Pitkästä aikaa jaksoin motivoida itseni hieman siivoamaan meidän varustehuonetta ja samalla kuvailin blogia varten hevosten tavaroita. Mitään ihmeellistä näissä ei kylläkään ole, mutta kiva saada blogiin (ainakin minusta) vähän muutakin päivitystä kuin vain niitä ainaisia kuulumispostauksia. :-)

E T A N VA R U S T E E T

Ponille ei vielä kamalasti ole tavaraa kertynyt, siltä löytyy vaan välttämättömimmät.Etan suitsina toimii tällä hetkellä kaverilta ostetut Clobuksen kombisuitset. Käytössä on perusnivelkuolain (kooltaan 10,5mm tai 11,5mm, en muista kumpi...) sekä normaali turparemmi. Suitsiin kuuluu myös meksikolainen- sekä remonttiturparemmi. Suitset ovat kokoa pony.


Suojia en ole vielä ponilla käyttänyt totuttelua enempää, vaikka niitäkin on kaapissa valmiina. Löytyy kaverilta ostetut mustat jännesuojat sekä Kirpun vanhat Horzen suojat. Takajalan suojat on myös ostettu kaverilta, hitusen kuluneethan ne on eikä enää ole oikean värisetkään, mutta välttävät meille. :D


Päitsiä löytyy useammat, näistä kaikki muut on ostettu käytettyinä paitsi pinkki riimu + naru. Näissä ei taida sen kummempaa esiteltävää olla, kaikki ovat kokoa pony.


Rainbusterin sadeloimi, kokoa 115cm. Kaverilta käytettynä ostettu.


Kirpun vanha fleeceloimi, tää on kylläkin Etalle suht iso, kun on muistaakseni kokoluokkaa 135cm. Menee kuitenkin tarpeen tullen esim. kuivatukseen.


Kaverilta ostettu 115cm sininen fleeceloimi.


Mahavyötön fleeceloimi, kokoa 125cm. Tääkin on vähän liian iso mutta toimii kuitenkin kuivatuksessa tai toisen loimen alla.

S A N D R A N V A R U S T E E T

Sandralta sitä varustetta löytyy sitten Etankin edestä... Vuosien mittaan tätä on vain kertynyt ja entisiltä hevosiltakin on tätä Santulle jäänyt kun koot passasivat.Vasemmalla kakkossuitsina olevat meksikolaiset, näissä on kuolaimena fullcheek nivel. Oikealla puolestaan aktiivikäytössä olevat normisuitset kolmipalalla.


Sandran käytetyimmät suojat, Börjesiltä aikoinaan ostetut nepparisuojat. Hinta-laatusuhde on kyllä ollut kohdallaan, nää ei muistaakseni olleet kovin kalliit ja olleet jo montamonta vuotta aktiivikäytössä. Nyt kylläkin vähän jo kulahtaneet, vaikkakin ajaavat vielä asiansa.


Kakkossuojina toimii siniset Hööksiltä aikoinaan tilatut suojat. Nää ei oo olleet hirveesti käytössä kun tykkään enemmän noista nepparisuojista.


Equitaren fleecevuorellinen sadeloimi, kokoa 155cm. Tilasin tän tarjouksesta viime syksynä, muistaakseni ei maksanut kuin jonkun 30 euroa. Hinta-laatusuhde on kyllä ollut kohdallaan tässäkin.


Fleecevuorellinen sadeloimi, kokoa 145cm. Näitä meiltä löytyy kaksi.


1. Kaverilta ostettu vihreä fleece 2. Tokmannista ostettu fleece (ehkä suosikki loimi näistä) 3. Finntackin fleeceloimi 4. Mahavyötön fleeceloimi, ostettu vähän niinkuin edustuskäyttöön 5. Ohut puuvillaloimi, käytetty kuljetuksissa jos on loimea tarvinnut


1. Sininen fleece, näitäkin meillä on kaksi 2. Paksumpi villaloimi (löytyy myös ohuempi, mutta se ei eksynyt kuvaan) 3. Fullneck fleeceloimi


Lisäksi löytyy hyönteisloimi, jota ei olla käytetty kertaakaan sekä heijastinratsastusloimi, tämäkään ei ole tainnut olla käytössä kuin ihan ykköskertoja.

Toppaloimia en jaksanut kuvauksia varten raahata aitasta pihalle, kun ne on sinne viety kesäsäilöön. Tosin, ei niitä Sandralla ole tarvinnutkaan se kun pärjää ilmankin. Sieltä löytyy kaksi 250g täytteellä olevaa toppista ja yksi 350g. Etallekin siellä on yksi 350g toppaloimi, mutta se on todennäköisesti iso. Saa nähdä, tarvitseeko poni talvella toppista vai eikö.


Sandran satulana on tällä hetkellä lännensatula, jonka ostin käytettynä. Jos tamma nyt tiinehtyy ja varsoo siten ensi vuonna, niin katsotaan sen jälkeen sitten yleis/estesatulaa uudelleen. Länkkärillä pärjätään kuitenkin ihan hyvin nyt, kun pääasiassa mennään kotosalla.


Sandralla ajellaan myös kärreillä, joten meiltä löytyy myös valjaat. Nääkin on aikoinaan käytettynä (mutta uudenveroisina) ostettu ja ovat kyllä ajaneet asiansa. Nahkavaljaat perinteisellä valjastuksella, rintaremmin ja tekkelin lisäksi löytyy tietysti myös ajo-ohjat sekä mahavyö. Kärreinä meillä on vanhat koppakärrit.

Talvella reen edessä käytettiin myös länkivaljastusta, mutta niistä en nyt jaksanut erikseen kuvaa ottaa.


Kuljetussuojina Santulla on Finntackin suojat, nää on kyllä ihan huiput!


Santultakin löytyy päitsiä enemmän ja vähemmän. Normipäitsien lisäksi on kaulapanta kuljetusta varten sekä narupäitset.


Ajaessa käytetään ajosuitsia ravinivelellä varustettuna. Nää tuli noiden valjaiden mukana.

Y H T E I S E T / "Y L I M Ä Ä R Ä I S E T" K A M P P E E T


Meillä ei hevosilla ole omia harjoja, vaan käytetään samoja kummallakin. Näitä ei varmaan tarvitse sen erikoisemmin esitellä, joten tämmöisiä meidän harjapakista löytyy.


Lisäksi löytyy kaikennäköisiä hoitoon liittyviä juttuja; helosania, jodopaxia, linimenttejä, harjan/hännän selvitysainetta, pikiöljyä ötököiden karkoittamiseen, puhdistusaineita, kipulääkettä, satulasaippuaa ja - rasvaa, kaviotervaa...


Satulahuopia meillä on ihan kamalat pinot, näitä on vaan jostain kertynyt... Tällä hetkellä ei juuri mikään ole käytössä, kun näitä ei oikein voi lännensatulan alle laittaa. Joten odottavat käyttöä, kunhan joskus saadaan taas normaali satula. :D


Kuolaimiakin löytyy useammat, näistä mikään ei tällä hetkellä ole käytössä.


Sekalainen kori pinteleitä ja varasuojia...


Ylimääräisiä satulavöitä, nämäkin varmaan odottavat sitä normaalia satulaa... :D


Kaksi juoksutusliinaa, varaohjia sekä molemmille hevosille nahkapäitset. Tosin nuo pienemmät ovat kokoa cob, mahtavat olla Etalle liian isot... :-( Mutta ehkä sen pää joskus kasvaa...?


Varasuitsia sekä Sandralle sopivat remonttiturpis ja meksikolainenturpahihna.


Riimunnarujakin löytyy useampi, kahta vaan oikeastaan käytetään tällä hetkellä. :D

Tässä nyt taitaa olla sellaiset useimmiten käytössä olevat tavarat, lisäksi löytyy muutama ylimääräinen satula, korvahuppuja, jalustimia/jalustinhihnoja, suitsien osia ja niin edelleen... En jaksanut koko varustehuonetta pöyhäyttää, en ole itsekään oikein varma mitä kaikkea sieltä löytyy kun tavaraa on kertynyt niin paljon. :D

Kommentit