mitä meille kuuluu juuri nyt?

Sandra 2v näyttelyssä
Vihdoin jaksoin istuutua tietokoneen ääreen ja tulla kirjoittamaan teille vähän kuulumisia. Aikaa on vierähtänyt edellisestä postauksesta, ihmeitä ei ole tapahtunut, mutta jotain kuitenkin. Motivaatio on ollut ihan nollassa postailuun, suurin syy selvinneekin seuraavaksi.

Sandra on tosiaan edelleen sairaslomalla. Lokakuun lopulla eläinlääkäri kävi tosiaan meillä kotona, diagnoosina oli kurkunpääntulehdus. Sandra laitettiin antibioottikuurille, se auttoi siksi aikaa kun tamma söi sitä. Yskiminen kuitenkin jatkui, enkä halunnut syöttää toista antibioottia, vaikka niin alunperin suunniteltiinkin. Perjantaina 18.11. pistettiin hevonen traileriin ja suunnattiin Joensuuhun klinikalle. Sandra osasi kerrankin käyttäytyä fiksusti, meni suorilta koppiin sekä kotona, että Joensuussa ja oli muutenkin mukava käsitellä vieraassa paikassa. Putte oli tosiaan ensimmäistä kertaa klinikalla, joten vähän jännitin, mitähän tamma hommasta tuumaa. Pelko oli turha, kerrankin Sandra osasi yllättää positiviisesti! :)

Klinikalla tähystettiin kurkunpää ja hengitystiet.

"Keuhkojen auskultaatiossa korostuneet hengitysäänet. Hengitysteiden endoskopiassa kurkunpäässä lievää ärsytyksen aiheuttamaa punoitusta, mutta ei tulehdusmuutoksia. Trakeassa seinämät normaalia paksummat, herkät ärtymään, trakeaa pitkin nousee reilusti vaaleaa limaa." 

Saatiin siis kortisonikuuri sekä avaava. Kunhan kuurit on ohitse, rasitusta saa asteittain alkaa lisäämään. Nyt siis vielä hetki odotellaan, että lääkkeet loppuu ja aloitellaan varovaisesti liikutusta. Toivotaan nyt, että tämä jää tähän. Eläinlääkärin kanssa oli puhe, että jos yskä vielä jatkuu tämänkin jälkeen, niin syötetään sen jälkeen vielä toinen kortisonikuuri.


Touhokin on jo iso poika, sillä oli pari viikkoa sitten ensimmäinen oikea vuolu. Paljoa kavioista ei tarvinnut ottaa, kengittäjä kehui orin jalkoja ja kavioita superhyviksi. Kyllä tuli hyvä mieli näin kasvattajaomistajana. ;) Viime viikolla kävi tunnistaja, nyt on siis Touholla mikrosiru ja pian saadaan passikin hyppysiin.

Vieroitustakin on aloitettu, tamma ja varsa ovat nyt olleet reilun viikon ajan yöt erillään. Päivät ne on vielä tarhanneet samassa, koska toinen lautatarha ei ole ihan valmis. Toivotaan, että nyt viikonlopun aikana saataisiin tarha tehtyä ja erotettua Sandra ja Touho toisistaan kokonaan. Tosi hyvin kyllä on varsa ollut yksinään karsinassa yöt, Sandrakin on tyytyväinen, kun pääsi eroon riiviöstä hetkeksi. :D


Kelien takia en ole nyt päässyt ratsastamaankaan, välillä on ollut pakkasta ja toisena päivänä satanut kaatamalla vettä. Voitte siis vaan kuvitella, missä kunnossa kenttä on. :( Viime yönä satoi vähän lunta, nyt kun nämä pysyisivät ja kentän pohja vähän jäätyisi, pääsisi sinnekin ratsastelemaan. Nyt se upottaa sen verran sateista johtuen, etten kehtaa mennä sinne. Pohja on tällä hetkellä aika tasainen, mutta ongelmissa ollaan jos se sitten jäätyykin ihan muhkuraiseksi. Toivotaan nyt siis, että kelit sallisivat pian myös liikutuksen. Joskin loma on tainnut tehdä ihan hyvää sekä minulle, että hevosille.

Tämmöstä meille, toivottavasti teillä on mennyt paremmin, kuin täällä. Koitan nyt saada jostain motivaatiota postailuun, tänne olisi mukava kirjoitella, jos olisi jotain kerrottavaa. Mukavaa joulun odotusta kaikille!

Kommentit