vihdoin hevosen selässä + Touhon irtojuoksutus

Minulla alkaa onneksi tauti hellittää, joten tänään oli pakko kiivetä hevosen selkään. Pakkasta oli -12 astetta, joten kolmet housut, kahdet sukat, kaksi paitaa ja toppatakki sekä monta huivia tulivat tarpeeseen. Tuntui kyllä ihan uskomattoman kylmältä, vaikka oli paljon päällä. :D Mitenhän sitä tarkenee sitten, kun pakkaset kovenee...

Nyt on useamman päivän jo pysynyt tasaisesti pakkasella, Sandrakaan ei ole yskinyt juuri ollenkaan. Päätin siis vähän ratsastaa sillä, eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti. Katsotaan nyt, josko ei tarvitsisi enää ottaa lääkekuuria. Menin kaikki askellajit rennosti läpi, hevonen ei juurikaan hengästynyt saati sitten tullut hikeen. Kuten arvata saattaa, vauhtia olisi piisannut vaikka miten paljon eikä lumi kentällä vähentänyt eteenpäinpyrkimystä ollenkaan. :D

Ratsastuksen aikana Sandra yskähteli muutaman kerran alussa, kun lima lähti liikkeelle, mutta muuten se vain pärski. Toivottavasti vaivat on nyt selätetty ja päästäisiin taas treenaamaan!


Sandran jälkeen päätin pitkästä aikaa hypätä Etan selkään. Käveltiin vaan pari kierrosta kenttää ympäri. Tulipahan taas käytyä ponin selässä, tuo on kyllä ihan huippu kun ei sano mistään mitään. Nyt kun oli kuolaimet pitkästä aikaa, niin poni koitti leikkiä suullaan, mutta onneksi nyt ei ihan koko aikaa sentään. :D Ei menty selästä käsin kuin noin viisi minuuttia, eli ei pitkä aika ollut kyseessä.


Etan ratsastuksen jälkeen heitettiin Sandra ja poni tarhaan syömään heiniä ja otettiin Touho kentälle. Ori olikin nyt ekaa kertaa yksin kentällä, vähän piti huudella kaverien perään, mutta muuten hevoslapsi osasi käyttäytyä hienosti. Touho on nyt reilun 7 kuukauden ikäinen.Nyt pistän koneen kiinni ja lähden käymään pikalenkin! Kauhea into tehdä kaikkea, kun on viikon vaan maannut sängyssä... :)

Kommentit

  1. Oi, onpa Touho hieno! Oliko tämä tarkoitus opettaa ajolle vai tuleeko tästä ratsu?

    VastaaPoista
  2. Anteeksi kun vastauksessa kesti... :(
    Touhotintti kiittää! Opetetaan ajolle myös, mutta ratsu varmasti tulee olemaan se "oikea" ammatti. Tarkoitus tehdä siis monitoimiheppa, jolla voi puuhata kaikkea. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti