voihan yskäFiilikset on ihan maassa. Sandra yskii edelleen. Kortisoni ja avaava auttoivat hetken, kuurien loppumisesta on jo jonkun aikaa ja sama alkaa uudelleen. Olen erittäin vihainen, harmistunut, turhaantunut hevosen omistaja tällä hetkellä.

Ollaan mietitty pihattoa. Toista kortisonikuuria. Toista kuuria avaavaa. Heinän kastelua (turha toivo, Sandralle ei kelpaa). Kaikki mahdolliset vaihtoehdot on käyty läpi, mutta mitään päätöksiä ei olla vielä tehty. Kaikki tuntuu niin turhalta, en jaksaisi yhtään ylimääräistä huolenaihetta juuri nyt.

Ratsastamaan en ole päässyt, muutaman kerran ehdin käydä Sandran selässä, mutta nyt olen itse kipeä. Silloin kuureista oli vähän aikaa, eikä yskää juuri ollut. Mutta nyt tilanne on toinen. Mulla ei vaan kantti kestä kiivetä yskivän hevosen selkään, koska eihän se ole kunnossa. Ei voi olla. Tuollainen yskä ei ole normaalia. Sandra on ollut aina terve, tämä on nyt ensimmäinen kerta, kun se sairastaa. Ja näköjään päättikin nyt sitten sairastella kunnolla.

Haluaisin niin kovin, että tuo rakas elukka tervehtyisi ja päästäisiin touhuamaan yhdessä. Kaipaan kovasti suomiputen kyytiin, tahtoisin laukata pellolla, käydä jouluna rekiajelulla... Mutta kaikki taitaa jäädä haaveeksi.

Ensi viikolla koitan saada eläinlääkärin kiinni (yritin tänään, muttei onnistunut) ja helpotusta tähän tilanteeseen. Tahdon nukkua yöni rauhassa, miettimättä Sandraa ja tätä yskää.

Ei mulla muuta tällä kertaa, halusin vaan tulla jakamaan ajatuksiani vähän tännekin...

Kommentit

 1. Anonyymi9/12/16

  Alusia kannattaa kokeilla erilaisia, kosteaa säilöheinää, voi olla kyse myös allergiasta johon auttaa allergialääkitys. Oma otti pahat allergiset reaktiot puupelletistä, jokin sidosaine tms ärsytti hengitysteitä mutta hyvällä olkipelletillä, purulla ei reagoi. Turve kanssa käy henkeen. Tää on allerginen monelle asialle, myös perusruokinnassa oltava tarkkana. Eipähän tuu hipleitä syöteltyä. Siitepölyaikaan syö cetirizinia päivittäin jolla pysyy hyvänä. Toinen ihan peruspuhkuri tokeni kun heinä oli selkeästi kosteaa, ka 58% kieppeillä. Kun tasaantui voi välillä syödä kuivaakin seassa. Sitä virusta ollut tosi paljon liikkeellä ja satu&marjaana kumpikin meinasivat että tänä vuonna tosi sitkeässä osalla hengitystieongelmat, kaksi-kolme lääkekuuria helposti ennekuin voitettu. Tsemppiä, kyllä se siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sahanpuru kuivikkeena joka ei pölise. Heinä myöskin osaksi erittäin kuivaa heinää kuivurista, toisena osana säilöä. Kumpikaan ei pölise.

   Saa nähä mitä tässä nyt tehdään, varmaan pitää se toinen kortisonikuuri syöttää kunhan saan reseptin. Kiitos, jospa tää tästä!!

   Poista
  2. Niin ja en oikeen tiiä tuosta allergiasta, täähän on alunperin ollu virus joka jäi nyt päälle. :(

   Poista

Lähetä kommentti