ensimmäinen ratsastus kotona


Nyt alkuun ajattelin vähän avata tätä tilannetta. Olin jo jonkun aikaa seurannut myytäviä hevosia ja miettinyt, mitä oikein tekisin tämän hevoskatraan kanssa. Sandrasta ei ole käyttöhevoseksi. Hessulla on nivelrikkoa, joten sille on parasta tällainen kevyehkö käyttö. Touho on kasvamassa ja Etta minulle hitusen liian pieni. Näitä lauseita kelailin päässäni jonkin aikaa ja yritin keksiä järkevää ratkaisua. 

Sandra on nyt vaan seissyt, enkä enää uskalla kokeilla ratsastaa sillä. Liikunta ärsyttää selvästi sen hengitysteitä, mutta kun se on saanut liikkua omaan tahtiin ja olla koko ajan ulkona, ei yskää ole esiintynyt. Sattumalta kaverini etsi hevoselleen kaveria ja tiesin heti kenet sinne antaisin. Sandra on nyt siis ylläpidossa minulle tutuilla ihmisillä ja nauttii olostaan pihatossa. Tiedän, että tämä ratkaisu voi ihmetyttää monia, mutta toivon ettei tästä tule kauheaa haloota. Ponin laitoin myyntiin, haluaisin sen kotiin, jossa sitä vietäisiin eteenpäin ja sen kanssa touhuttaisiin. Touhosta tai Hessusta en halua luopua, joten ne saivat jäädä.

Sandra ja sen kaveri

Viime lauantaina soitin ihan extempore välittäjälle, jolla oli tämä ruuna tallissa. Se kuulosti niin mukavalta, että sunnuntaina lähdettiin kaverien kanssa testailemaan sitä. Pitkään minun ei tarvinnut selässä istua, kun tiesin jo, että tämä se kyllä on. Koeratsastus meni hyvin ja maanantaina varasin klinikalle ajan ostotarkastukseen. Sain ajan keskiviikko aamulle ja sinne siis suunnattiin trailerin kanssa. 

Ruuna käyttäytyi klinikalla mallikkaasti ja meni ostotarkastuksesta läpi. Lastattiin se meidän traikkuun ja ajeltiin kotiin. Nyt Paxter on ollut meillä pari päivää enkä ole hetkeäkään katunut. Se on niin fiksu ja mukava hevonen! Löysin kyllä todellisen kultakimpaleen, kovasti toivon, että tämä hyvä onni jatkuu ja ruunan kanssa matkataan pitkään yhteistä polkua. :)


Tänään ratsastin Paxilla ensimmäisen kerran kotona. Alkuun piti kentältä vähän hirnahdella kavereille, mutta kaikenkaikkiaan ratsastus meni hyvin. En mennyt kauaa, mutta jonkin aikaa kuitenkin. :) Nyt alkuun on aikomus kerryttää luottamusta ja mennä ihan vaan rennosti. En siis juurikaan tänään vaatinut ruunalta mitään. 
Paxter
"Paxi" (tai "Patukka" :D)
syntynyt vuonna 2012 Virossa
trakehner
ruuna
säkäkorkeus noin 175cm
Kisattu 105cm luokkia Virossa
oma 7/2017 

Kommentit

 1. Kiva että ukko pääsi asialliseen kotiin. Hän on kyllä niin mukava ja asiallinen hevonen nuoresta iästä huolimatta! Pitkää kaviotaivalta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siekö sitä Oivalla hoitelit? (se puhui jostain tytöstä :D)
   Joo täällä se, hyvin on kotiutunut ja kaikki on heleppoo :) ei oo sanonut muistakaan eläimistä mitään, kunhan vaan kattelee. Aamusin pitää aina hirnahdella valtakunnalle huomenet :D

   Kiitos!

   Poista
  2. Joo Oivalla sitä on tullu käsiteltyä 😊

   Poista
 2. Anonyymi22/7/17

  Hän on todella kaunis!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti