Viime perjantain ratsastelut


En ehtinyt viikonloppuna kirjoitella blogiin, joten tämä postaus tulee nyt muutamaa päivää myöhemmin. Perjantaina kaveri kävi kahvilla ja jaksoi jäädä kuvaamaan ratsastusta, joten saatiin pitkästä aikaa sileellä työskentelystä kuvia. Paxter oli aika reipas, koska ollaan kisojen jälkeen menty aika rennosti (lähinnä maastoilua). Alkuhöyryjen jälkeen sain ruunan kyllä aika hyvin kuulolle. Tehtiin ihan perusjuttuja, paljon mm. kahdeksikkoa ravissa sekä ympyröitä.

Laukkaa otin alkuun kevyessä istunnassa ja annoin hevosen vaan laukata. Paxterin laukka tuntuu tosi isolta selkään ja meinaankin aina mennä vähän etukenoon. Nyt oon siis koittanut keskittyä pysymään pystyssä. Harjoiteltiin myös vähän laukanvaihtoja kahdeksikolla. On pitkä aika, kun olen itse niitä tehnyt, joten avut on vähän hukassa. Patukka onneksi on tosi helppo, vähän kun painoa siirtää, laukka vaihtuu ihan iteksiään. Esimerkiksi esteillä riittää pelkkä katse, niin ruuna vaihtaa laukan.

Kaiken kaikkiaan jäi ratsastuksesta positiivinen fiilis, ruuna toimii tuolla kuolaimella ihan hyvin, mutta minun pitäisi muistaa, etten ota liikaa kiinni. Kyllä tämä tästä. :-)

Nyt ei olla käyty tunneillakaan, koska meillä on pieni vetoauto "ongelma". Pian saadaan siihen kuitenkin muutos, toivottavasti jo tällä viikolla! Ensi viikon sunnuntaina (29.10) meillä on estekisat Savonlinnassa. Mennään siellä 70cm. Ajateltiin vielä hypätä muutama seiskakymppi, niin saadaan rutiinia. Paxterilla ne ei tunnu missään, mutta mulle tekee ihan hyvää harjoitella vähän pienemmillä, ennenkuin siirrytään isompiin luokkiin. Ja mikäs kiire meillä on. :-)


loppuhölkkäilyt

Kommentit