Meidän sunnuntai


Neljän maissa aamulla Henrin puhelin soi ja alkaa valmistautuminen työpäivään. Minäkin nousen sängystä, puen vaatteet ja nappaan kahvinkeittimen päälle. Otan itsekin kupillisen kahvia, ihme kyllä ei väsytä paljoa. Laitan pyykkikoneen töihin, se ehtii pestä, ennenkuin minunkin on lähdettävä.


Vähän ennen puoli viittä lasken koirat ulos ja suuntaan aamutalliin. Hevosia ei oikeastaan ole totutettu mihinkään tiettyyn rytmiin, mutta on kiva, kun ne saavat olla pitkät päivät ulkona. Annan Paxterille ja Touholle aamuruuat sekä vaihdan Paxterin sisäloimen ulkoloimeen. Ulos heinät ja sen jälkeen hepat tarhaan.Henri lähtee vaille viisi ja minä menen koirien kanssa sisälle. Ehtisin nukkua vielä pari tuntia, joten kömmin takaisin lämpimän peiton alle ja koitan saada unen päästä kiinni.


Epätoiviisesta yrityksestä huolimatta en saa unta uudelleen. Makoilen kuitenkin jonkin aikaa sängyssä. Kun nousen, laitan pyykit kuivumaan ja sen jälkeen täytän astianpesukoneen ja laitan sen päälle. Päätän syödä hieman aamupalaa; banaania ja juqurttia. Kun olen suönyt, otan koirat mukaan jalähden tallille. Tässä vaiheessa kello oli noin 6.45.Yleensä siivoan karsinat vasta illalla, mutta nyt ajattelin olla ahkera ja siivota ne jo aamulla. Siihen ei mene kauaa, hevoset olivat olleet viime yön ihan ihmeen siististi. Teen iltaruuat valmiiksi ja laitan karsinoihin vedet. Lisäksi vien hevosille vähän lisää heinää ulos, koska ollaan Henrin kanssa molemmat töissä.Sitten onkin aika lähteä töihin. Laitan koirat sisälle ja annan niille vielä nappuloita. Hyppään autoon ja ajelen töihin. Perillä olen vähän ennen kahdeksaa.


Työpäivä menee yllättävän nopeasti, vaille neljä pääsen lähtemään. Piipahdan kotimatkalla kaupassa.


Kotona olen vähän ennen viittä. Menen hetimiten antamaan hevosille heinää. Henri soittaa, että on noin tunnin päästä kotona, joten alan tekemään ruokaa. Perunoita, possupihvejä kermakastikkeessa ja vihreää salaattia. Jälkiruuaksi vähän suklaata ja ruissipsejä tuorejuustolla. Nam! Laitan myös leivinuuniin tulet.

Henrin tultua kotiin syötiin ja juteltiin rauhassa. Nää hetket on ihania, kun muuten ei nähä tällä hetkellä kauheesti töiden vuoksi. Vaille seiska lähdettiin tallille, otettiin heinäpaali sisälle ja sen jälkeen kävin juoksuttamassa Paxterin. Ruuna on saanut nyt viettää viikon loman, huomenna ajattelin ratsastaa sen sileällä.


Juoksutuksen jälkeen laitoin Paxterille sisäloimen ja sen jälkeen otettiin loputkin kaviokkaat talliin. Annoin iltaruuat ja sen jälkeen ovet kiinni sekä valot pois. Kello oli tässä vaiheessa noin kahdeksan. Hevoset pääsee huomennakin ennen viittä ulos, joten sen takia otettiin ne tänään noin "aikaisin" sisälle.


Iltatallin jälkeen annettiin koirien juosta vapaana pihalla hetki, jonka jälkeen tultiin sisälle. Käytiin suihkussa ja sen jälkeen nukkumaan, onneksi jo ennen puolta kymmentä! :-)

Kommentit