Hyvinkään klinikkareissu

Lauantai aamuna kello kuusi oli hevonen trailerissa ja lähdimme ajelemaan Hyvinkäälle. Matka oli kyllä ihan järjettömän pitkä, mutta tulipahan reissu heitettyä. Kuutisen tuntia meni suuntaansa, kaikkine pysähdyksineen. Perillä oltiin reilu pari tuntia.

Aluksi Paxter tutkittiin pintapuolisesti ja sen jälkeen rauhoitettiin. Silmäkatetri laitettiin paikalleen ja letku ommeltiin muutamasta kohtaa kiinni. Se menee korvien välistä vähän matkaa pitkin kaulaa, jossa on sitten kohta, mistä tipat laitetaan. Nyt ainakin homma on onnistunut vaivatta, hevonen on saanut olla irti karsinassa tippojen laiton ajan. Turha reissu ei todellakaan ollut, sillä nyt tipat ainakin saadaan varmasti silmään.

Antibioottikuuri jatkuu vielä tiistaihin, kipulääkettä syötellään vielä muutama päivä.

Pupilli on vaan 2/3 auki (joka on tietysti huolestuttavaa) ja pupullin keskiosassa (mahd. linssissä) muutama vaalea juoste. Sarveiskalvon haavasta ei onneksi löytynyt viitteitä. Pupillia on nyt siis seurattava tarkasti ja toivoa, että se palautuu ennalleen. Loppuviikosta tulee eläinlääkäri kotiin katsomaan.

Paxter täytyy nyt siis pitää karsinalevossa, mutta sitä voi kävelyttää. Juomistakin täytyy tarkkailla, koska ähkyriski on tämmöisessä tilanteessa enemmän kun mahdollinen... Nyt ruunalla on kokoajan ötökkähuppu sekä riimu päässä.

Nyt vaan peukut pystyyn, että voitetaan tämä taistelu!
Tässä näkyy selkeästi se hyytymä etukammiossa sekä myös se, ettei pupilli oli täysikokoinen.

Kommentit

 1. Anonyymi8/2/18

  Miten silmä on lähtenyt parantumaan?

  VastaaPoista
 2. Anonyymi9/2/18

  Miltä näyttää tilanne silmän osalta? Toivottavasti kaikki on ok :)

  VastaaPoista
 3. Uusimmasta postauksesta näätte silmän kuulumisia.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti