Meidän talliprojekti, osa 1

Tosiaan, huhtikuun lopussa ostettiin avopuolisoni kanssa talo, jonka pihapiirissä oli vanha navettarakennus. Itse navetan puolelle ei tallia olisi pystynyt tekemään, koska sieltä se oli ihan liian matala. Navettaosan lisäksi samassa rakennuksessa on tila, jossa oli vanhat vilja- ja aiv-siilot sekä vielä lato.

tässä jo hieman raivattu romuja pois, mutta vasemmassa reunassa on edelleen siilot pystyssä.
Vanha lankkulattia, joka purettiin.


Tehtiin siis hieman suunnitelmaa ennen kuin ruvettiin tuumasta toimeen; vanhat siilot lähtivät purkuun kuten myöskin vanha lankkulattia. Hommaahan siinä oli vaikka muille jakaa, koska tila oli täynnä kaikennäköistä rojua.

Kun siilot oli saatu purettua ja kaikki rojut raivattu pois alta, huonoa maata kaivettiin pois. Tässä meillä oli apuna naapurin traktori, jolle kuuluukin kiitokset lainasta. Kaivuutöiden jälkeen valettiin anturat, joiden teon jälkeen olikin aika ajattaa pihaan kahdenlaista soraa, joilla sitten täytettiin se järkyttävä monttu mikä siinä oli. Samaan aikaan täyttöjen kanssa vedettiin viemärit.

Siilojen purkua iskän ja Henrin toimesta.

 Täyttöjen jälkeen tärytettiin, jonka jälkeen tuli eristeet ja raudoitus. Lattiavalu oltiin sovittu lokakuun alkuun, joten perjantaina 2.10.2015 meille tuli betoniauto heti aamusta pihaan. Lattia saatiin valettua ja kuivumaan, joten nyt seuraavana onkin vuorossa karsinoiden ym. teko!


ennen valua
ja jälkeen...
valun jälkeen tässäkin.

Tosiaan, meille tulee siis neljä karsinaa, yksi on ponikokoinen, muihin mahtuu isompikin heppa. Karsinoihin tulee liukuovet, ihan vaan tilan säästämiseksi. Lisäksi tulee varustehuone, pesupaikka sekä "tallitupa". Juoma-automaatteja ei karsinoihin tule, vaan kantovedellä mennään.

Teen jossain vaiheessa uuden osan tästä projektista, kunhan päästään taas hommassa eteenpäin. :-)

Vasemmalla alhaalla varustehuone, keskellä pesupaikka ja oikealla alhaalla "tallitupa".

Kommentit

 1. Voin kun pääsis itekkin remppaamaan tallia omalle pihalle...♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D nojoo, onhan tää aika mukava nähdä työn jäljet, mutta hommaa silti on ihan älyttömästi... :)

   Poista
  2. Hommaa on varmasti mut lopputulos palkitsee!

   Poista
  3. Nimenomaan! :)

   Poista
 2. Aivan ihana blogi sulla! Mahtava päästä seuraamaan oman tallin rakentamista ja varsan odottelua samassa blogissa! Taisit saada minusta uuden lukijan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tosi kiva saada uusi lukija mukaan meitä seuraamaan! :)

   Poista
 3. Anonyymi5/10/15

  Oottepa saanu paljon tehtyä! (: pitää tulla taas käymään siellä maalla kunhan töiltä ehtii.T:E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan tuohon tullut aikaa tuhrattua, vielä tosin on paljon ahkeroimista. :D

   Tervetulloo!!! :)

   Poista
 4. Anonyymi5/10/15

  Miten noi seinät tulee kun nyt paistaa valo läpi? :D Hirmu mielenkiintoista seurata tällästä projektia. Eiköhän jokainen hevosihminen jossain määrin haaveile tällaisesta. Postauksia vaan kehiin, seuraan aktiivisesti!!

  VastaaPoista
 5. Nuo laudoitukset tulee olemaan ulkoseinä, sisään päin ruvetaan sitten laittamaan tuulensuojalevyä, villaa ja vaneria. :-)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi6/10/15

  Ootko 20v?

  VastaaPoista
 7. Anonyymi6/10/15

  Varmasti ihanaa suunnitella itse alusta asti millainen tallista tulee! En malta odottaa miltä lopputulos näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä on joo! Ja olla mukana tekemässä, vaikkakin hommaa tässä riittää vielä ennen kuin hevoset voivat muuttaa. :-) ja tekemistä jää varmasti vielä senkin jälkeen, mm. Sisäkattoa tuskin ehditään tehdä näin nopealla aikataululla. Mutta onneks ne on semmosia asioita mitä voi tehdä vaikka hevoset täällä jo asuisivatkin. :)

   Itseasiassa en malta itsekään odottaa!! :DD

   Poista

Lähetä kommentti