motivaatiokärpänen

Otsikko viittaa lähinnä heppailuihin, ei niinkään bloggaamiseen. Meillä on kotona niin hidas netti, että blogiin kirjoittaminen on lähes mahdottomuus... Tai kirjoitettua kyllä saa, mutta kuvia ei saa mitenkään ladattua. Tilattiin Henrin kanssa meille kotimokkula, joka toivottavasti pistää netin pyörimään edes vähän nopeammin. :-) Jos ei, niin sitten en kyllä tiedä mitä teen. Tämänkin postauksen kuvien kanssa oli ongelmia - näitä oli paljon enemmän, mutta netin takia en saa kaikkia teille ladattua... :-(

Viimeisen postauksen jälkeen on tullut ratsastettua ihan urakalla! Riina ja hänen poikaystävänsä tulivat meille taas viime perjantaina vierailemaan ja sunnuntaina lähtivät sitten ajelemaan kotiin. Meillä oli huisin mukava viikonloppu, Riinan kanssa ratsastettiin ja pojat tekivät kaikkea hyödyllistä. Saivat kentän aidatkin valmiiksi - nyt ei tarvitsisi muuta kuin maalata laudat!

Riinan kanssa heppaillessa tuli ihan "vanhat" ajat mieleen, kun ratsastettiin paljon yhdessä. On kyllä niin huippua, että ollaan pysytty ystävinä jo yli kuusi vuotta. ♥ Perjantai iltana ratsastin Hessulla pienessä sateessa ilman satulaa. Ruuna tuntui aika hyvältä, vaikkei se ihan siltä kyllä varmasti näyttänyt. Edellisenä päivänä kaveri kävi ratsastamassa Hessulla ja jätkä taisi olla hieman väsynyt. Rennosti mentiin, joten en jaksanut ottaa mitään stressiä. :-)



Lauantaina minä hyppäsin Sandran selkään ja Riina meni Hessulla. Sandra tuntui kyllä suoraan sanoen järkyttävältä, johon on tietysti syynä se, kun tamma ei nyt ole liikkunut kunnolla noin vuoteen. Nyt pikkuhiljaa palaillaan takaisin treeniin, niin saadaan Sandra pysymään kunnossa sekä mieli virkeänä. Putte tuntuu tosi raa'alta selästä ja töhöttää menemään minkä ehtii. Se ei millään malttaisi kuunnella apuja ja vaatii paljon verkkailua, että Sandra malttaa vihdoin keskittyä. Ymmärrettävää, mutta silti raivostuttavaa. Ei kuitenkaan nyt pidetä turhaa kiirettä, kohotetaan kuntoa ja treenaillaan rennoin mielin. :-) Sandran kanssa mentiin tosiaan askellajit lääpi, joskin töitä sai kyllä tehdä, että kaikissa askellajeissa puten sai kuulolle... :-D


Riina ratsasti tosiaan Hessulla ja heilläkin näytti menevän aika hyvin. Hopollakin alkaa olla nyt työmotivaatio kohdallaan, kun on päässyt ihan oikeasti tekemään töitä eikä olla vain välillä humputeltu. Vielähän ruunankin kanssa tekemistä riittää, mutta hyvällä alulla ollaan!



Lauantaina myös Etta sai pienen koulutuspätkän, päätettiin nimittäin laittaa sille satula selkään ja minut hetkeksi kyytiin.

Tiedän, olen liian iso Etalle (en niinkään pituuden vaan painon...), mutta ketään muutakaan sopivaa kyytiläistä ponille ei ole ja mieluumin kokeilen itse ennenkuin muita laitan sinne selkään. En halua, että kenellekään muulle sattuu minun hevosten kanssa touhutessa mitään, joten minimoitiin riskit ja istuin siis itse ponin kyydissä parin kierroksen verran. En jaksa tästä aiheesta mitään paskamyrskyä. :-)

Etta tosiaan otti lungisti, seisotettiin sitä ensin paikallaan ja olin ihan pienen hetken mahallani satulassa. Sen jälkeen nousin varovasti kyytiin ja Henri talutti meitä muutaman kierroksen verran kentällä. Etta oli fiksu, se ei tehnyt mitään tyhmää, käveli vaan kiltisti Henrin perässä eikä välittänyt minusta lainkaan! :-)



Sunnuntaina vaihdettiin Riinan kanssa hevosia, hän meni Sandralla ja minä Hessulla.

Hessu oli sunnuntaina ihan kiva ratsastaa, ei mikään super reipas, mutta ei sitä kuitenkaan tarvinnut potkia eteenpäin. Mentiin ihan vaan rento perusratsastus, ratsastin kaikki askellajit läpi kunnolla ja loppua kohden ratsastettavuus parani huomattavasti. :-)

loppuravit
Sandra oli sunnuntaina taas tosi reipas eikä olisi millään malttanut tehdä sitä, mitä Riina siltä pyysi. Ravi oli taas vähän hukassa, kun Sandra ei malttanut keskittyä. Lopuksi ratsukolla kuitenkin meni ihan hyvin, joskin töitä sai kyllä tehdä, että lopputulos oli hyvä.






Maanantaina käytiin Assin kanssa ajamassa Sandralla pitkästä aikaa kärreillä. Touho jäi ensimmäistä kertaa yksin hetkeksi karsinaan ja malttoi olla tosi nätisti. Oltiin lenkillä noin 20 minuuttia, eli pitkään ei varsa joutunut yksin olemaan. Sandra nautti kärrien edessä olemisesta tosi paljon, se olisi koko ajan halunnut ravata ja pärski jatkuvasti. :-)

Kun oltiin Sandralla ajettu, niin pistettiin Etalle ekaa kertaa kärrit perään. Käytiin kentällä ajamassa muutama kierros ja poni ei ollut moksiskaan. Etta on kyllä helppo opettaa, kun se ei sano mistään mitään! :-D Tuntuu, että se olisi kaiken jo kokenut, kun mikään ei hätkähdytä sitä.

Maanantai iltana kaveri kävi taas ratsastamassa Hessulla, joten minun ei sitä tarvinnut ratsastaa. :-)

Tänään Assi ratsasti Sandralla ilman satulaa, Sandra vaikutti hieman väsyneeltä, joten huomenna se saa pitää vapaapäivän. Assi meni kaikki askellajit ja teki hieman väistöjä.

Kun kaksikko oli pois kentältä ja heppa hoidettu, käytiin syömässä ja sitten minä hyppäsin Hessun kyytiin. Ravailin alkuun ihan vaan kenttää ympäri ja jostain saatiin sitten idea, että voisin kokeilla muutaman hypyn Hessulla pitkästä aikaa. Assi pystytti pienen esteen ja tultiin sitä jokunen kerta molempiin suuntiin. Hessu tykkäsi kovasti, vauhtia oli ainakin tuplat sen jälkeen, kun este ilmestyi kentälle. Minustakin oli mukava pitkästä aikaa päästä hyppäämään. :-D Hyppyjen jälkeen menin kevyet loppuverkat ja sitten heppa suihkun kautta laitumelle.


Nyt hevosista meidän koiranpentuun, joka onkin kasvanut hurjasti! Mikki on kotiutunut meille hyvin ja on jo alkanut oppia sisäsiistiksi. Vielä välillä sattuu vahinkoja sisälle, mutta suurimman osan poju tekee kuitenkin ulos. Mikki ja Diki ovat tulleet hyvin toimeen ja ovatkin jo erottamattomat ystävykset. :-)

Tämmöinen postaus tällä kertaa, toivottavasti se kotimokkula tulisi pian, niin saisin teille enemmän kuvia ja ehkä jopa videopostauksiakin! Tällä netillä on turha yrittää mitään videoita edes ladata... :-( Palaamisiin!

Kommentit

  1. Anonyymi12/7/16

    Oli kyllä super kivaa! Koitetaan tulla uuelleen ennenku on lunta maassa! :D ♡ ystävä <3

    - Riina

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva lukea teidän kuulumisia taas pitkästä aikaa. Käyn päivittäin kurkkaamassa, josko olisi tullut uusi postaus, näitä on niin kiva lukea! :) Toivottavasti teillä alkaisi nyt netti pelittämään toivotulla tavalla, niin pääsisi vähän useamminkin lukemaan tarinoita teidän arjesta. ;)

    Toiveissa on joskus itsekin elää vähän samantyyppistä arkea kuin te elätte tällä hetkellä - oma koti, talli pihassa ja sekalainen seurakunta eri eläinrotujen edustajia. Suomenkarjanlehmiä on haaveissa saada ainakin pari kappaletta, hevosten lisäksi tietenkin.. ;)

    Tsemppiä teille treeneihin hevosten kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun joku jaksaa seurailla meidänkin elämää! :) Nyt on kyllä ajatuksissa kirjoitella useammin blogiin, koska kotimokkula osoitti toimivuutensa ja nyt tämä ei ole enää toivoton homma! :D

      Hih, meillä on naapurissa lypsylehmiä, joten omia ei onneksi tarvitse. Naapurin elikoita saa käydä hoitamassa niin paljon kuin sielu sietää ;D

      Kiitos!

      Poista
  3. Meillä vanhempi koira on lämmenny pennulle tosi hitaasti, nyttemmin alkaa hyväksymään paremmin pennun ja välillä leikkivät yhtäaikaa mutta EI toistensa kanssa, siitä vanhempi pitää huolen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha eikä! :D meillä pojat on jo tosi hyviä kavereita, ne tekee kaiken yhdessä ja leikkiivät koko ajan. Onneksi... :)

      Poista

Lähetä kommentti