meidän vuotemme 2014

Tammikuussa saatiin hieman jo nauttia lumesta, vaikkei sitä hirveästi ollutkaan, esimerkiksi tähän hetkeen verrattuna. Ratsastelin Kirpulla ja Gegalla, jotka silloin kuuluivat meidän hevosvahvistukseen. En muista mitään ihmeellisiä hetkiä alkuvuodelta, outoa ajatella, että Henri oli silloin vielä intissä ja nähtiin vain viikonloppuisin. Asuin asuntolassa ja kävin koulua, voi plääh miten olikaan tylsää. :-D

Helmikuuhun taisi myös sisältyä aika pitkälti hevostelua sekä koulunkäyntiä. Käytiin Henrin ja heppojen kanssa maastossakin, Gega taisi ensimmäistä kertaa silloin pukittaa ratsastaja selässään. Tietysti juuri silloin, kun Henri meni ekaa kertaa sillä jossain muualla kuin kentän aitojen sisäpuolella. :-D Kirpulla ajettiin myös pikkureellä.
Maaliskuu ja heppakuvat jatkuvat. Tästäkään kuusta en muista sen ihmeellisempiä kohokohtia, paitsi sen, että 15. päivä Sandra muutti meille takaisin. ♥ Sen kanssa aloiteltiinkin sitten ratsasteluja, Kirpun kanssa treenattiin ja Gega sai nauttia oloneuvoksen elämää, johon sisältyi aina välillä pientä liikuttelua. Saatiin jo nauttia auringosta, voi kun se kevät tulisi nytkin äkkiä!

Huhtikuussa muutin omaan asuntoon, kerrostalokaksioon, jossa asumme nytkin. Käytiin Henrin kanssa mökkeilemässä ja vietettiin vuosipäivää, joka oli kuun loppupuolella. Minä aloitin myös huhtikuun alussa työharjoittelun, joka kesti toukokuun loppuun. Muistan, että olin hirveän usein kipeä ja hampaaseen koski, se kun oli silloin vielä juurihoidossa... Tuli myös heppailtua, vaikkei tässä yhtään hevoskuvia olekaan.

Toukokuussa alkoi jo vihertää ja voikukat paljastuivat. Sandran kanssa käytiin kärryilemässä ja Gegan kanssa ratsastelin. Kirpulla en tainnut hirveästi tehdä mitään, se kun oli hieman pipi mahastaan...


Kesäkuussa Henri pääsi intistä pois (!!!), hevoset pääsivät nauttimaan laidunelämästä ja käytiin kesäkuun lopulla Helsingissä reissussa. Treenasin Sandran kanssa ja Kirpun kanssa käytiin Laukaalla klinikalla tähystämässä mahaa. Sieltä ei kuitenkaan löytynyt mitään hälyyttävää. Gega lähti kesäkuun lopulla uuteen kotiin, ylläpitoon vain aluksi. Sandrasta kirjoitettiin juhannuksena kauppakirjat ja se oli jälleen omani!


Heinäkuussa, kuten kuvista voi päätellä, treenattiin jälleen suomiputen kanssa. Kirppu ja Sandra sopeutuivat kahdestaan hyvin ja nauttivat laitumesta. Käytiin Riinan kanssa muutamia kertoja uimassa, olin kesätöissä kunnalla kahden viikon jakson ja kerettiinpä Sandrankin kanssa pyörähtää Korholan tilalla yksissä estekisoissakin. Se reissu tosin päättyi hieman ikävästi, Sandra sai haavan huuleen, johon tuli viisi tikkiä. Tikit ei kuitenkaan pysyneet ja haava jouduttiin liimaamaan loppujen lopuksi. Suitsia tammalle ei voinut laittaa, joten sitten olikin taukoa ratsastuksesta. Kirpulla kävi hieroja jossain välissä heinäkuuta, mutta ponin kuukausi päättyi ikävästi tapaturmaan, joka koitui sen kohtaloksi. Heinäkuussa käytiin myös Lapissa reissuilemassa Henrin ja porukoideni kanssa.


Elokuun alku ei alkanut hohdokkaasti, Kirppu matkasi 1.8 taivaslaitumille tapaturman seurauksena. Samana iltana meille haettiin nykyinen heppaystävä, Hali. Sandra ei olisi pärjännyt yksin, jonka takia jouduimme etsimään kovalla kiireellä kaverin. Minulla alkoi myös elokuun alusta harjoittelujakso tallilla, siellä olin syyskuun loppuun. Minulta poistettiin elokuussa hammas ja kirjoitimme Gegasta kauppakirjat, eli myin tamman sinne missä se tälläkin hetkellä on. :-)

Syyskuussa käytiin keräämässä mustikoita, ratsastelin sekä Halilla että Sandralla ja pyörähdettiin Santun kanssa Kiteellä estekisoissa. Muuten aika menikin harjoittelun parissa. Täytin 18 vuotta (jeejee!) ja muutettiin Henrin kanssa yhteen.

Lokakuussa alkoi jälleen koulu ja siellä sitä nyt onkin tullut oltua koko syksy. Diki muutti meille ja sain ajokortin. Kotona tuli oltua syysloma, jolloin hevostenkin kanssa touhusin ihan urakalla, kuten myös viikonloppuisin.


Marraskuulta ei ole oikeastaan tämän enempää kuvia, koska tosi vähän on tullut heiluttua kameran kanssa. Hevosten, koiran ja koulun parissa on mennyt aika tosi pitkälti.

Joulukuussa oli vielä kolmisen viikkoa koulua, jonka jälkeen alkoikin joululoma. Joululoma vietettiin Ilomantsissa Henrin kanssa, heppailin, kuvailin ja rentouduin. Uusi vuosi ollaan Kiteellä ja harjoittelu alkaakin jo heti 2. päivä tammikuuta.

Tämä vuosi on ollut kyllä tapahtumarikas, paljon hyvää sekä vähän ikävääkin on mahtunut mukaan. En oikein osannut nyt tehdä tästä tämän pidempää, pääasiat kuitenkin tulee esille. Ja jos haluaa, niin tottakai voi lukea vanhoja postauksia blogista, sieltä löytyy meidän kuulumisia alkuvuodelta! Kiitokset kaikille, jotka ovat blogia jaksaneet seurailla, toivottavasti pysytte mukana myös ensi vuoden puolellakin. :)

Kommentit