Meidän talliprojekti, osa 2

Edellisen osan näet täältä.

Lokakuun alusta on jo vierähtänyt muutama kuukausi, kauhea kun aika menee! Nyt siis vuorossa toinen osa meidän tallin teosta, joskin kohta alkaa olla valmista. :-D Eli siis edellinen osa loppui lattiavaluun, nyt jatketaan ulkoseinillä, sisäkatolla ja karsinoilla... Tämäkin osa varustettu puhelinkuvilla, pahoittelut siis laadusta.

takaseinäUlkoseinissä tosiaan ei ollut mitään muuta, kuin laudoitus. Seinää ruvettiin tekemään sisälle päin; ensin tuulensuojalevyt. Niiden jälkeen lyötiin runkotolppia. Tuulensuojalevyjen päälle tuli villa ja villan päälle muovi.

etuseinä
Etuseinähän oli kokonaan avonainen, siihenkin tehtiin runko ja laitettiin tuulensuojalevyt, villa ja muovi.

takaseinä
Seuraavaksi takaseinään laitettiin vanerit.
Talliin tuli sisäkatto, josta tehdään ilmareikä katolle. Katto aloitettiin katonkannakkeista, johon sitten laitettiin muovi ja siihen päälle alettiin lyömään kattolautaa kiinni. Tuo puunvärinen katto antaa yllättävän paljon valoa, onneksi, sillä nuo seinävanerit ovat aika tummat.

etuseinä/nurkka
Jossain vaiheessa laitettiin myös etuseinään vanerit.
Nyt tehtiin vain karsinoiden kohdalle sisäkattoon laudoitus, kunhan saadaan lisää lautatavaraa, niin kattoa jatketaan sitten. Sillä nyt ei varsinainen kiire vielä ole, tehdään kun ehditään. Kun katossa oli laudat, Ruvettiin tekemään karsinoita. Ensin tuli nuo pystytolpat karsinoiden etuseinien kohdalle, joiden päälle hitsattiin tuo lattarauta, jäykistämään tolpat oikeille paikoilleen. Pystytolpat on U-rautaa.


U-raudat kiinnitettiin myös takaseinään, siihen kohtaan mihin tulee väliseinä. Sitten vaan ladottiin lankkua, harvinaisen helppo ja nopea tapa tehdä karsinan seiniä!

yksi karsina lankutettuna
kalterien päiden hiontaa
kalterien päiden hiontaa
Tässä vaiheessa tosiaan nyt ollaan, seuraavaksi lankutetaan muidenkin karsinoiden etu- ja väliseinät, hitsataan kalterit paikoilleen ja tehdään ovet. :-)

Kommentit

  1. Meillä on tallissa uudella puolella tehty samalla tavalla nuo karsinan seinät eli U rautaa ja sitten vaa ladottu lankkua siihen. Helppo ja nopea oli saada aikaan varsomiskarsinakin kun yksi väliseinä otettiin pois jolloin tilaa oli kahden karsinan verran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä helppo! :) tosin meillä kalteriosat hitsataan noihin lankkuihin kiinni niin ei saada purettua... lankun vaihto tarpeen tullen kaiketi jotenkin onnistuu mutta seiniä ei voida purkaa ellei ensin räjäytetä hitsauksia pois :DD

      Poista

Lähetä kommentti