Hessun kanssa tunnilla

Tiistaina Hessu palaili rokotustauolta ja ratsastelin sillä kentällä kaikki askellajit läpi. Hessu tuntui yllättävän kivalta, se liikkui aika rennosti ja oli mukava ratsastaa. 


Keskiviikolle oli sovittu taas tunti, johon päätin ottaa tällä kertaa ratsuksi Hessun. Se olikin oikea valinta, on nimittäin vieläkin tosi hyvä fiilis eilisen ratsastuksesta! Alussa Hessu tuntui siltä, ettei sitä pätkääkään kiinnosta työnteko ja oli aika vaikea ratsastaa. Lähinnä se yritti luistaa hommista ja oli kyllä homma saada se kulkemaan kunnolla ja tottelemaan apuja... :D

Ensimmäisenä tehtävänä alkukäyntien jälkeen tehtiin käyntiväistöjä molempiin suuntiin. Tehtiin väistöjä niin, että ratsastin kulman normaalisti ja kun tultiin pitkälle sivulle; suoristus - väistö uralta pois - suoristus - väistö takaisin uralle. Väistö uralta pois onnistui ihmeen hyvin, vaikka ajattelin sen olevan paljon vaikeampi. Takaisin olikin sitten aikamoinen homma, Hessun ollessa sitä mieltä, että saatte väistää keskenänne. Käyntihommissa muutenkin Hessulla ei ole mitään kiinnostusta, se yleensä syttyy vasta reippaiden alkuravien jälkeen. Loppujen lopuksi saatiin kuitenkin useampi hyvä väistö ja jätettiin ne sitten siihen. 

Seuraavaksi hetken ravailin kevyttä ravia ympäri kenttää, jonka jälkeen tultiin kolmikaarista kiemurauraa harjoitusravissa. Ehkä maailman inhottavin tehtävä, tai oon ainakin pienestä asti inhonnut kolmikaarista. Kohtalotovereita? :D Tää on kuitenkin hyvä tehtävä siinä mielessä, että hevonen vertyy ja sen saa kuulolle, kun on pakko asetella ja taivutella. Alkuun yritin itse selvästi luistaa, koska kaaret meinasivat venyä liian pitkiksi, mutta aloin sitten ihan oikeasti keskittyä ja pistin itseni töihin, niin saatiin hyviäkin kiemuroita. 

Hessu alkoi tuon kiemurauran ratsastamisen jälkeen olla todella reipas, minua lähinnä nauratti selässä, miten hyvältä pilkkukamu tuntui. Mentiin keskiympyrälle harjoitusravissa. Asettelin ja taivuttelin Hessua, joka näytti miten se töppönen nousee, kun laiskaksi haukutaan. :D Hessulla on tosi kiva ravi istua, mutta eilen se reipastui niin, että vatsalihakset huusi, kun yritin kestää satulassa... 

Hetken ympyrätyöskentelyn jälkeen otettiinkin sitten laukkaa keskiympyrällä. Alkun jouduin muutaman kerran napauttamaan raipalla, että sain Hessun reipastumaan ja laukan pyörimään. Nostot onnistui kuitenkin tosi hyvin ja loppujen lopuksi laukkakin. Tehtiin aika paljon laukkatyöskentelyä ja minua vaan nauratti, kun pilkkukamu oli niin hyvä ja mukava ratsastaa. 

Laukkojen jälkeen mentiin ravia eteen alas ympyrällä. Pikkuhiljaa pidensin ohjia ja ihme kyllä, Hessu jaksoi kantaa itsensä eikä valahtanut veteläksi, kun ohjat pitenivät. Ravi pysyi rennon letkeänä ja Hessu reippaana. Loppuravien jälkeen käveltiin loppukäynnit ja Hessu pääsi tarhaan syömään heiniä kavereiden kanssa. :)

Hovikuvaaja ja Hessu :D
"ei kiinnosta..."

töppönen nousee :D
Maailman paras Hessu ♥

Positiivinen fiilis jäi kyllä tunnista, oli niin kivaa, ettei ois malttanut lopettaa! Toivottavasti tämä hyvä fiilis jatkuu ja työskentely pysyisi mielekkäänä. Jospa ensi kesänä käytäisiin vaikka jotkut koulukisat (en olisi koskaan uskonut näin sanovani) tai jotain! ;)

Nyt lähden siivoamaan tallia ja sen jälkeen ratsastan Hessun rennosti. Sandra saa pitää vielä tämän päivän lomaa ja huomenna ajattelin sitten kiivetä sen selkään. :)

Kommentit