ensimmäiset vuorokaudet


Varsa tulee tänään 3 vuorokauden ikäiseksi - vitsi miten päivät rientää!

Kaikki on tähän asti sujunut todella hyvin, Sandra on todella hyvä emä ja varsa pirteä. Putte vahtii lastaan taukoamatta, se hörisee ja katselee varsaa ylpeänä. Lapsukainen sai nyt lempinimekseen Touho, vielä ei olla oikeaa nimeä ihan lukkoon lyöty, mutta kohta sekin pitäisi kyllä keksiä että sen voi ilmoittaa Hippokseen! :-)

Touho imee hyvin, tekee tarpeet, laukkailee ympäri karsinaa ja pukittelee Sandraa vasten. Sen lemppari nukkumapaikka on Sandran heinäkasa, siinä on pehmeä pötkötellä. Eilen Santtu ja Touho pääsivät karsinan siivouksen ajaksi ulkoilemaan, koska oli lämmin sää. Varsa liikkui ympäri tarhaa ja emä nautti, kun pääsi piehtaroimaan hiekkaan.









Hessu ja Etta ovat olleet vähän ihmeissään, miksi Sandra on suurimman osan ajasta karsinassa ja kuka on tämä pieni riiviö...? Hessuhan asui tosiaan Sandran ja Etan välisessä karsinassa, mutta muutettiin se nyt tyhjillään olleeseen nurkkakarsinaan, koska Hessu on niin ihmeissään hevoslapsesta että pyörii vaan karsinaa ympäri. Sandra siitä tietysti hermostui, joten katsottiin parhaaksi siirtää Hessu pois. Nyt Sandra ja varsa ovat siis saaneet olla omassa rauhassa sekä Hessu rauhoittunut nurkkakarsinassa.







Tämmöistä meille, ehkä tässä nyt oli kaikki, mitä ajattelin teille kirjoittaa. Vaikkakin jotain varmasti unohtui. :-D Kysyä saa, jos jotain tulee mieleen!

Kommentit

  1. Anonyymi11/5/16

    Hän on niin ihana ♥

    VastaaPoista
  2. Anonyymi11/5/16

    Kyllä on niin somaa ja vaikuttavaa, miten eläinkin vaiston varassa alkaa hoitamaan ja suojaamaan lastaan, AIVAN PYSÄHDYTTÄVÄÄ. Onnea se on päästä hoitajan roolista seuraamaan "lapsen" kehittymistä ! Tsemppiä,,

    VastaaPoista
  3. Touho, ihana! :D Taaverin poika Touhuri, selvästi. Onneksi nyt osui somia kevätpäiviä Touhon ensimmäisille päiville, pääsi ulkoilemaankin! Meillä vielä kesäkuun puolivälillä vuosi sitten oli niin kylmiä sadepäiviä, että Viola joutui viettämään ensimmäisen päivän kokonaan sisällä. Ja olihan sitä vauhtia sitten, kun viimein pääsi ulos koipia oikaisemaan!

    Ensimmäinen kysymys on pakollinen, tuleeko näitä ensi kesänä toinen samaa sarjaa? ;) Hirveää varsakuumetta ei ainakaan helpota näiden varsakuvien katseleminen, mutta onhan Touho vaan niin söpö, ettei katsomattakaan voi olla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi :D meille ei ainakaan taida tulla toista kakaraa (vielä) ensi kesänä vaikka kyllähän se houkuttas... ;) ehkä keskitytään nyt tekemään tästä pojasta ensin kunnollinen kansalainen, katsotaan jos jossain vaiheessa innostutaan varsottamaan Sandra uudelleen! :D

      Onneks on nyt tosiaan ollu hyvät ilmat niin tamma ja varsa ovat päässeet käymään ulkona!

      Poista

Lähetä kommentti