meidän heppojen päivä, 26.7Päivä alkaa siis aamulla, normaalisti vähän jälkeen kuuden. Hevoset ovat kuitenkin tottuneet siihen, että esimerkiksi viikonloppuna saatetaan käydä heittämässä aamuheinät vasta kahdeksan maissa, jos halutaan itse nukkua vähän pidempään. Hessu ja Etta ovat olleet jo pitkään 24/7 ulkona, joten niille ei tarvitse tehdä muuta, kuin viskata heinät ja katsoa, että saavissa on vettä. Myös Sandra ja Touho ovat nyt alkaneet viettää öitä ulkona, joten niille sama juttu (vesi ja heinät). 
Tällä hetkellä aamutalli kestää noin 5 minuuttia. Jos hevoset ovat olleet sisällä, niin aikaa menee noin 10 minuuttia. En yleensä siivoa karsinoita heti aamulla vaan jossain vaiheessa päivää. 


Hevoset pääsevät laitumelle jossain välissä päivää. Tänään ne menivät vasta 12 jälkeen, yleensä kyllä aikaisemmin. Laitumella ne saavatkin viettää loppuillan. Nyt kaviokkaat saavat siis kuivaa heinää kahdesti päivässä (aamulla ja illalla). Hessulle ja Etalle avataan portti joten ne saavat kulkea tarhan ja laitumen väliä miten haluavat. 


Sandra ja Touho laiduntavat vähän milloin missäkin. Pihatien varressa niillä on yksi aita, jonne ne kuljetetaan narussa. Nyt se on lähes syöty, joten annamme sen levätä, että sinne kasvaisi uutta syötävää. Kaksikko on laiduntanut myös pihanurmikolla ja nyt niile tehtiin uusi pieni aita, johon on portti suoraan tarhasta. 


Koska nyt on niin kuuma, niin hevosetkin saavat lomailla. Tänään päivällä pesin ruokakupit ja harjat pitkästä aikaa. Sandran ja Touhon tarha on pakko siivota aika usein ja koska sitä ei saa traktorilla tyhjennettyä, on pakko mättää käsin. Tänään Henri siivosi tarhan. Yleensä se on noin 10 minuutin homma, jos siivouksen tekee tasaisin väliajoin (esim kerran viikossa).Kun harjat oli lionneet useamman tunnin, huuhdoin ne lämpimällä vedellä ja jätin yöksi ulos kuivumaan.


Iltatalli on helppo homma näin kesällä. Yleensä teen tallin joskus 21.30-22 välillä,  koska hevosia ei ole totutettu mihinkään tiettyyn aikatauluun. Katson kyllä vähän ilmaakin; jos on hyvä ilta, ruokien annon voi venyttää myöhempään, mutta jos sataa/ukkostaa niin teen tallin sillloin aiemmin. Iltatalliin kuuluu ruokien laitto, vesien lasku, heinien laitto, hepat pois laitsalta/portit kiinni sekä muiden eläinten hoito. Pellava turpoaa noin 30 minuuttia, sillä välillä ehtii tehdä kaikki muut hommat. 

Ruokien annon jälkeen sanotaan hepoille hyvät yöt! :)
Hevosten ruokinnat

Sandra 3dl kivennäinen, 3dl prix, 6dl protein, 1mt biotin, 1dl vitamiinilisää + pellava
Hessu 3dl kivennäinen, 1mt biotin, ½mt MSM + pellava
Etta 2dl kivennäinen, 1mt biotin + pellavaKommentit