ratsastustunnilla

Tänään päästiin Sandran kanssa pitkästä aikaa valvovan silmän alle, kun ratsastuksenopettaja tuli meille kotiin. On kyllä ihan huippua, kun pääsee ratsastamaan opetuksessa! Ainakin nyt syksy jatketaan näin, talvea katsotaan sitten ilmojen mukaan. :-) Koska Henri on töissä eikä minulla ei ollut ketään kuvaajaa, niin laittelen tähän nyt muutaman vanhan kuvan, ettei tule ihan kuvaton postaus!

syksyllä 2014
Alkukäynnit kävelin itsekseni ja odottelin opettajaa. Sandra tuntui aika reippaalta, joten ajatukset olivat lähinnä, että tunti menee varmasti ihan penkin alle. Aloitettiin ihan pelkällä käyntityöskentelyllä, tehtiin kulmiin voltteja molemmissa suunnissa. Kun otin ohjat, Sandra olisi halunnut vain touhottaa eteenpäin, mutta aika pian sain sen hyvin avuille ja putte rentoutui. Voltit sujuivat vasempaan paremmin kuin oikeaan, oikealle Sandraa joutuu työstämään enemmän, että sen saa asettumaan ja taipumaan kunnolla.

Ravissa mentiin keskiympyrällä, tai oikeastaan lähes neliömäistä tietä, kevyessä ravissa. Tarkoituksena oli saada Sandra rennoksi ja asettumaan edes hieman sisälle. Ja välillä suoristaa, ettei homma käy liian "tylsäksi" reippaalle hevoselle. Alkuun ei meinannut onnistua millään, mutta kun vaan sitkeästi yritettiin, niin Sandra alkoi taipua ja mennä parempaa, rennompaa ravia. Otettiin samaa tehtävää myös harjoitusravissa, ihan yllätyin, miten hyvin meillä loppujen lopuksi meni!

Laukassa tehtiin töitä keskiympyrällä, nostoja, laukan ylläpitämistä sekä rentoutta ja rauhallisuutta. Tässäkin Sandra touhotti alussa ja alkoi ennakoimaan, mutta kun vaan jaksoi ratsastaa, niin hyvinhän sekin loppujen lopuksi sujui.

Lopussa tehtiin vielä volttikahdeksikkoa harjoitusravissa (voltti vasemmalle - suoristus - voltti oikealle - suoristus - voltti vasemmalle jne...). Sandra suoristui tosi hyvin ja malttoi ravata rauhallisesti.

Tosi positiivinen olo jäi tästä tunnista, ensi viikolla uudelleen! Silloin vaihtoehtona olisi mennä Hessulla, mutta taidan kuitenkin kallistua Sandraan. Sen kanssa tunneista on ehkä hieman enemmän hyötyä, ainakin nyt kun Sandra on niin "raaka". 

2015
Kyllä me tästä vielä noustaan, toivottavasti!

2014

Kommentit

 1. Anonyymi24/8/16

  Kuka oli pitämässä tuntia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eini, Havukkalan Hevostilalta. Olin heillä harjottelussa pari vuotta sitten ja hänen opetustapansa natsaa niin hyvin miulle, että enemmän kuin mielellään pyydän Einin pitämään tunteja :)

   Poista
 2. Anonyymi24/8/16

  Minne te Touhon jätitte ratsastustunnin ajaksi? Meidän varsa tulee ratsastaessa ihan takamuksessa kiinni näykkien emäänsä, joten ratsastus on aika hankalaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touho tekee samaa jos on kentällä mukana, joten se on nyt ollut aina karsinassa. Tosi hyvin on poju oppinut olemaan, välillä hirnahtelee perään mutta siellä se rauhassa heinää syö :) Sandrakin vaikuttaa tyytyväiseltä kun pääsee hetkeksi riiviöstä eroon :D

   Poista
 3. Oli aikanaan niin kiva kun oli oma hevonen ja opettaja kävi kotitallilla opettamassa, siinä oppi aika hyvin ratsastamaan paremmin sitä omaa vaikka tunsinkin sen jo valmiiksi hyvin mutta hyviä neuvoja sain.
  Nyt tämä kyseinen hevonen on taivaslaitumella ollut jo reilun vuoden päivät ja harvakseltaan oon ratsstanu sen lopetuksen jälkeen muilla hevosilla.
  Kannatta tosiaan pyytää säännölisesti joku valvova silmä opettamaan ja katsomaan niin siinä oppii ja jos tavoitteet on vielä kilpakentille niin sitä suuremmalla syyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä se mukavaa on mennä valvovan silmän alla aina välillä :)

   Nyt kun on vielä kesäkeli, kaikki on niin helppoa. Talvella lumi ja pakkaset haittaa elämää kun on ulkokenttä, mutta katsotaan sitä sitten miten tuntien käy. :) ja kyllähän noihin rahaakin saa kulumaan, joten ei kyllä ihan joka viikko ympäri vuoden ole varaa tunteihin satsata, harmi kyllä :/ omakotitalossa ja elukoissa on kuitenkin omat kustannuksensa ilman ratsastustuntejakin :D

   Poista
  2. Joo sama se oli meilläkin et talvella kelien mukaan kun ulkokenttä ja just sen lompakon :) ei oo joo mitään ilmasta, meilläkään ei käyny joka viikko vaan aika säännöllisen epäsäännöllisesti :D
   Ehkä pari kolme kertaa kk

   Poista

Lähetä kommentti