Hessun kanssa hyppyjä (viime sunnuntai)

Ajatus oli kirjoittaa ja julkaista tämä postaus jo alkuviikosta, mutten millään ehtinyt avata tietokonetta ennen tätä. Postaus tulee nyt siis melkein viikon myöhässä, mutta kai se on parempi kuin koskaan?

Päätin tosiaan viime viikonloppuna hypätä Hessulla pitkästä aikaa. En muista tarkalleen, milloin ollaan viimeksi Hessun kanssa ylitetty yhdessä esteitä, Assi hyppäsi ruunalla muistaakseni heinäkuussa, mutta sen jälkeen Hessulla ei olla hypätty laisinkaan. Sitäkin edellinen kerta taitaa olla viime syksyltä, jos en ihan väärin muista.

Alkukäyntien jälkeen vaan ravailtiin ja laukkailtiin ympäri kenttää, tehtiin vähän ympyröitä ja siirtymisiä. Hessu oli todella reipas ja mukava ratsastaa. Se tuntui innostuvan esteistä, mitä en olisi kyllä uskonut ollenkaan. :D Alkuverkkojen jälkeen tultiin ristikkoja molemmista suunnista, jonka jälkeen korotettiin estettä vähän. Mitään hirveän isoja ei menty, ajatus oli saada Hessun elämään vähän virkistystä ja siinä kyllä ainakin onnistuttiin!

Hypyt sujuivat ihan hyvin, vähän hakemista tietysti oli alkuun kun Hessu on niin erilainen hypätä, kuin Sandra. Ruuna tulee todella lähelle estettä ja hyppää ylöspäin, sen takia mulla valahtaa jalat aika taakse ja meinaan jäädä jälkeen. Ensimmäisten hyppyjen jälkeen selässä oleminenkin helpottui ja saatiin onnistuneitakin pomppuja. Kokeiltiin ponnistuspuomia, josko Hessu ei olisi mennyt niin pohjaan, mutta raukka järkyttyi ponnistuspuomista niin kovin, että hyppäsi jättiloikan ylöspäin. En ollut varautunut ollenkaan, hyvä etten tipahtanut. :D

Loppuverkat mentiin rennosti löysähköin ohjin, lopuksi kylmäsin vielä Hessun jalat kylmäyssuojilla.









Tältä viikolta ei ole yhtään kuvia, olen kuitenkin jonkin verran Sandraa ja Hessua liikuttanut. Ratsastukset ovat sujuneet molempien kanssa hyvin, joka on ihan positiivista. :) Meillä on hevosille eräänlainen päiväkirja ihan paperilla, kiinnostaisiko teitä sellainen postaus, missä ottaisin tekstit suoraan sieltä? Pitkiä pätkiä ne ei ole, mutta joka ratsastuksesta olen jotakin sinne kirjoittanut. :) Muutama videopostaus odottaa editointia, koitan saada niitä piakkoin ladattua youtubeen ja sitä kautta tänne blogiin. Toivottavasti maltatte odottaa. :)

Kommentit

  1. Olisi kiva kuulla tuosta päiväkirjasta otteita! Ihana Hessu. :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi7/10/16

    Kiinnostaisi kyllä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti