Hessun kanssa hyppytunnillaTänään päästiin taas valvovan silmän alle, tällä kertaa otettiin hyppyjä. En muista, milloin olen viimeksi ollu estetunnilla, ehkä pari vuotta sitten syksyllä. Kyllä teki hyvää hypätä, kun joku oli pomona kentän keskellä. :D Hessu on nyt ollut tosi hyvä ratsastaa ja niin oli tänäänkin. Syksy tuo hevosiin yleensä tietynlaista säpäkkyyttä, ainakin meillä. Se on kyllä kiva, vaikka ei Hessu muutenkaan kovin potkittava malli ole. Vähän laiska kyllä, mutta yleensä virkistyy sitten ratsastuksen myötä. :)

Alkuverryttelyt tein yksinäni tai en kyllä kerennyt kuin kävellä ja ravata hieman. Heti kun opettaja tuli kentälle, otettiin molempiin suuntiin vähän laukkaa ja sitten otettiin pieni kävelytauko. Kun kentälle alkoi tulla estekalustoa, ruuna tuntui innostuvan ihan hirveästi. Se käveli reippaasti korvat hörössä eteenpäin. Ihana hopo. ♥

Tultiin sitten puomeja, ihan vaan ravissa ja laukassa. Osa puomeista oli yhdellä laukka-askeleella ja osa in and out. Teki kyllä tosi hyvää kunnon puomijumppa, niin mulle kuin Hessullekin. Oon tosi huono menemään itekseni puomeja, nyt on kyllä pakko petrata... :D Puomitehtävät sujui tosi hyvin, sen jälkeen siirryttiin ristikoihin.
Tultiin ensin ihan vaan yksittäistä ristikkoa pitkällä sivulla. Lähestymiset onnistui ihmeen hyvin eikä Hessu tullut kovin pohjaan. Loppujen lopuksi tunnin aikana ei tullut kuin muutama tosi pohjaan tulo, joten vähän on ehkä edistytty aiempiin hyppykertoihin nähden. Hessua saa aika paljon esteillä ratsastaa eteen, hetkeksi jos unohtuu itse haaveilemaan, ruuna unohtaa työnteon täysin. :D Eli tosi hyvä hevonen hypätä siinä mielessä, että joutuu oikeasti ratsastamaan eikä vaan voi jättää hevosta yksinään (verraten Sandraan, joka menee mistä ja miten vaan, vaikkei ratsastaja olisi mukana :D).
Yksittäisen ristikon jälkeen tultiin pystyä jokunen kerta, sillekin saatiin tosi hyviä hyppyjä. Parin kerran jälkeen tultiin niin, että toisella pitkällä sivulla oli pysty, toisella ristikko. Sitä useampi kerta peräkkäin molempiin suuntiin. Tosi hyvin onnistui kaarteet ja lähestymiset, minua ihan nauratti selässä, kun hommat luisti niin hyvin. :D


Seuraavaksi siirryttiin sarjalle. sitä tultiin jokunen kerta kumpaankin suuntaan tavallaan "loppuverkaksi". Sarjan molemmat esteet oli ristikoita. Oikeaan suuntaan hypyt onnistui paljon paremmin mitä vasempaan. Vasemmassa kierroksessa Hessu yritti luistaa ja tulla ohi toisesta esteestä, mutta sain sen kuitenkin ratsastettua joka kerta yli, vaikka vähän vinossa tultiinkin.
loppuravit
Kaikenkaikkiaan jäi tosi positiivinen fiilis tunnista ja hypyistä! Ensi viikon keskiviikkona ollaan taas valvovan silmän alla, sillä kertaa varmaan koulua Hessun kanssa. :)

Kommentit