Touho 5 kuukautta!

Voi herranjestas, miten nopeasti aika on mennyt. Uskomatonta, että Touho täyttää tänään jo viisi kuukautta, vaikka vastahan se oli ihan pieni! 

22.3.2016 - Touho vielä mamman masussa 
Sandran tissit varsomisiltana, noin 1,5 tuntia ennen Touhon syntymää
Pikku rakkaus ♥
Touholla ikää noin 12 tuntia
Ulkoilemassa ekoja kertoja karsinan siivouksen ajan
Muistan sen jännityksen, kun tarkkailin Sandraa loppumetreillä ja odotin parempia merkkejä lähestyvästä varsomisesta. Pelkäsin, ettei kaikki suju hyvin ja tulee (pahoja) ongelmia. Olin jo lukenut kaiken mahdollisen netistä ja kirjoista, mitä tehdä, jos kaikki ei sujukaan hyvin. Turhaan onneksi pelkäsin. Äitienpäivän aamuna, 8.5.2016, mietin, miten ihanaa olisi, jos Sandra varsoisi sinä päivänä. Tamma ei juurikaan syönyt aamulla, sillä oli harmahtavat tipat nisien päissä ja se oli levoton. Kahden aikaan päivällä huomasin selkeät vahatipat, neljän aikaan tippui maitoa.

Otettiin hevoset illalla puoli yhdeksän aikaan sisälle ja sitten alkoi tapahtumaan. Täältä voitte lukea "varsomiskertomuksen". Kun näin varsan ensimmäistä kertaa, en saanut silmiäni irti siitä. Se oli niin pieni ja suloinen. Sandra oli alusta asti lempeä emä ja hoiti kaiken paremmin kuin hyvin. Haluaisin jossain vaiheessa varsottaa sen uudelleen, mutta sen aika ei ole vielä. Toivottavasti vielä joskus. :) Tamma ja varsa alkoivat ulkoilla aika pian, koska ilmat olivat niin hyvät. Aluksi pieniä hetkiä ja siitä sitten aikaa pidennettiin pikku hiljaa.

Loppukesästä Sandra ja Touho olivat öitäkin ulkona, muttei kovin montaa viikkoa. En vaan millään raaskinut jättää kaksikkoa yöksi ulos... :D Kuitenkin ne saivat ulkoilla pitkät päivät, kuten nytkin.
5 KUUKAUDEN IKÄINEN TOUHO

Kulkee hienosti talutuksessa
Syö ruuat omasta kiposta
Malttaa olla karsinassa emän liikutuksen ajan
On käynyt trailerissa, hienosti meni kyytiin yksin
Nostaa kaikki jalat
Antaa koskea kaikkialle
Kiusaa mammaa koko ajan
Osaa seistä käytävällä sidottuna

Touho on ollut erittäin fiksu ja hyvätapainen varsa. Uskon, että tulevaisuudessakin orin kanssa on helppo touhuta, koska se ottaa kaiken hyvin vastaan. Luonnetta sillä hiukan on, mutta kyllä sitä vähän pitää ollakin. Elämä kävisi tylsäksi, jos aina olisi tasaista eikä varsa kokeilisi koskaan rajojaan tai näyttäisi hieman luonnettan. :D 

Suurempia tulevaisuuden suunnitelmia Touhon varalle ei olla vielä kehitelty, ensi keväänä mennään käymään varsanäyttelyssä ja jossain vaiheessa opetetaan pikkujätkä ohjasajoon ja sitä kautta kärreihin. Todellinen ammatti tulee varmastikin olemaan se ratsu, mutta tarkoitus on opettaa orista mahdollisimman fiksu yleishevonen. :) Haluaisin pitää Touhon orina ja katsoa mihin rahkeet riittää, mutta katsotaan nyt. 


Kommentit

  1. Anonyymi8/10/16

    Se on kaunis ja sillä on yllättävän vaaleat jouhet. Tulee hieno!

    VastaaPoista
  2. Toivotaan, että tulee! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti