Ei hyvää ilman jotain huonoa


Hessu on ollut nyt ratsastaessa todella kiva, keskiviikkona meillä on tunti, toivottavasti ei kovin paljoa sada lunta. Tänne on nyt ennustanut tälle viikolla räntää ja lunta, toivottavasti ei menisi kauaa, että tulisi pysyvät lumet. En millään jaksaisi etenkään räntäsadetta, sadeloimetkin on jo valmiina taistoon. :D 

Sitten ne huonot uutiset, joskin tästäkin varmasti selvitään. Sandra on jonkun aikaa yskinyt, mutta koska se on ollut muuten virkeä, en vielä viime viikolla soittanut eläinlääkärille. Kuumetta ei ole ollut ja tamma on syönyt normaalisti. Ratsastaessa se on kuitenkin ollut hieman tahmea, joten se on saanut nyt lomailla melkein viikon.

Tänä aamuna kuitenkin eläinlääkäri tuli käymään ja kurkunpääntulehdushan siellä oli. Varuiksi Sandralla on nyt antibioottikuuri, vaikka sehän ei tietenkään tehoa, jos kyseessä on virus. Nyt Sandra syö tämän yhden kuurin, jos se ei tehoa, syötetään todennäköisesti toinen ja jos sekään ei auta, niin sitten lähdetään klinikalle tähystämään. Sandralle annetaan myös limanirroittajaa, mikä oletettavasti vähän helpottaa oloa myös. Huomenna tulee testitulokset, niin nähdään tulehdusarvot. Toivottavasti siellä ei ole mitään hälyttävää.

Tiedän yhden hevosen, jolla meni raviura kokonaan pieleen jatkuvien kurkunpäätulehdusten vuoksi, nyt siis vain toivotaan parasta. :) Onko kenenkään hevosella ollut kurkunpääntulehdusta? Miten se siitä toipui?


Kommentit