vastaukset! Mitä haluaisit saavuttaa elämässäsi?
Tää oli ehkä kaikkein vaikein kysymys näistä, enkä ehkä vieläkään tiedä kunnon vastausta... :-D Ehkäpä pysyä terveenä ja elää pitkään, pitää yllä onnellinen parisuhde ja mennä jossain vaiheessa naimisiin, saada ihania lapsia. :-) Ehkä myös suorittaa joku ammattitutkinto, jos joskus motivaatiota koulun penkille löytyy.

Unelmasi?
Jatkaa yhteiseloa Henrin kanssa, perustaa perhe sekä viettää aikaa eläinten kanssa. Toivon myös, että hevosharrastus pysyisi mukanani läpi elämän.

Aijotko jatkaa opiskelua joskus vai jäätkö työelämään?
Vaikea sanoa tässä vaiheessa, juuri nyt tuntuu, että työt kiinnostavat enemmän. Ei riitä into istua koulun penkillä. :-D

Lempi hevosrotusi?
En osaa oikeastaan sanoa! Suomenhevoset ovat kyllä lähellä sydäntä, ne on niin rehtejä karvaturilaita. ♡Pelottaako sinua miten pystyt elättämään monta hevosta kun suomen talous on mikä on..?
Eipä juurikaan. Hevosten pitäminen kotona tulee aika paljon halvemmaksi, kuin esimerkiksi tallipaikalla. Vaikka onhan tietysti sitten muita kuluja; mm. Kuivikkeet ja heinät. Koska en tällä hetkellä kisaa tai valmentaudu, niin kulutkin ovat aika minimissään. :-)

Jos saisit minkä tahansa hevosen ilmaiseksi minkä rotuisen ottaisit?
Vaikea valinta! Olen aina haaveillut karvajaloist, Irlannin Cob olisi aika hieno!
 
Ottaisitko ikinä oria?
Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta en ehkä ihan tarkoituksella ottaisi. Meillä on kuitenkin kaksi tammaa ja jos ori ottaisi niistä kimmoketta, niin aika hankalaa tulisi olemaan. :-D Jos Sandran varsasta tulee ori, niin toivon, että se oppii elämään tammojen kanssa samalla tontilla, sikäli mikäli se meille jää.

Aijotteko hankkia joskus Henrin kanssa lapsia?
Kyllähän ne haaveissa olisi! Molempien mielestä kolme olisi aika hyvä määrä. :-)

Tuleeko teille muita eläimiä enää?
Tuskinpa.


Voisitko esitellä markkinne joskus videolla/kuvina? 
Markki(?), oletan että talo? :-D Katsotaan, kyllä varmasti jossain vaiheessa, kunhan saadaan olkkari valmiiksi.

Millainen olisi unelmiesi varsa, lähinnä siis ulkonäön puolesta?
Toivoisin enemmän vankkarakenteista, kuin siroa. Joku päämerkki (voisin kuvitella, että tähti, Sandralla se kulkee läpi suvun). Myös sukka jos toinenkin olisi kiva. :-D

Onko teillä suunitelmissa tehdä myös kenttä, kun hepat saapuu omaan pihaan?
On kyllä! Tosin, tänä syksynä sitä ei ehditä tekemään, mutta meillä päin on aika hyvät metsätiet missä mennä. Sekä naapuri on antanut luvan ratsastaa heidän pelloillaan! :-)

Paras asia keväässä/kesässä/syksyssä/talvessa? 
Keväässä; luonto alkaa herätä talven jäljiltä eloon, aurinko alkaa lämmittää.
Kesässä; on lämmin, ei tarvitse laittaa älyttömästi vaatetta päälle ja tarkenee hyvin viettää pihalla aikaa enemmänkin.
Syksyssä; ruska on super kaunis!
Talvi; lumi!

Harrastatko mitään tai mitä olet aiemmin harrastanut?
Ratsastusta tietty! Välillä valokuvailen, teen lihaskuntoa ja käyn lenkillä. Muuta ei oikeastaan ehdi tai jaksa. Aiemmin olen hevosten lisäksi harrastanut mm. Kuoroa, partiota, erilaisia kerhoja sekä pianon ja kitaran soittoa. 


Millaisen talven haluaisit?
Paljon lunta ja sopivasti pakkasta! :-D

Lempiasia kodissanne?
Vaikea kyllä sanoa vain yhtä... oma rauha, paljon tilaa. :-) Iso makuuhuone, sauna...

Joko odotat innolla, että saat hevoset kotiin?
Ehdottomasti, hakisin ne heti jos talli olisi valmis!

Miten päädyit ostamaan Hessun?
Tuttu hevonen, sekä ruuna hieman tasapainottaa kahden tamman elämää. :-) Lisäksi omistaja oli luopumassa siitä kokonaan, joten helpompi kun se on oma niin voi tehdä päätökset itse. :-)

Montako kertaa teidän hevoset saa päivässä ruuat?
Väkirehut kerran (illalla), heinää muutaman tunnin välein, en nyt tarkalleen tiedä. :-D

Mitä hepat syövät?
Tällä hetkellä kuivaa heinää, kivennäistä, pellavapuuroa, biotinia sekä Sandra saa vähän kauraa. Talven tullessa katsotaan tarvitseeko esim. Hessu kauraa tai jotain muuta. Sandralla lisätään varmaan kauran määrää hieman tiineyden edetessä sekä jossain vaiheessa aletaan antamaan esim. racingin proteinia. :-) Lisäksi niillä on suolakivi saatavilla.

Mitkä on suunnitelmasi varsaa varten? Luuletko selviytyväsi sen kanssa?
No ihan ekana saada se maailmaan terveenä! Ratsuhan siitä varmasti aikanaan tulee, mutta tarkoitus olisi opettaa se myös ajolle. Ja saada siitä ylipäätään fiksu heppa, jolle käy kaikki! Miksikäs en selviytyisi, olenhan Sandrankin kanssa selvinnyt. :-D Lisäksi saan kyllä apua, jos tarvitsen.


Miten päädyit Veeran Taaveriin isänä?
Taavi oli meillä täällä Pohjois-Karjalassa, joten ei tarvinnut kovin kauas lähteä tamman kanssa ajelemaan. Sandralla ja Taavilla ei myöskään sukusiitosprosentti ollut kovinkaan korkealla.

Kannattaako varsan teko rahallisesti?
Ei... :-D

Mitä teidän talli tulee kustantamaan?
Jonkun verran, mutta kun itse tehdään niin säästetään siinä vähän. :-) Tarkkoja summia en täällä ala kertoa.

Aiotko ottaa lisää hevosia joskus?
Enpä usko, eiköhän nämä kolme nykyistä ja tuleva varsa riitä. :-D Ollaankin naurettu, että tää on enemmän elämäntapa kuin harrastus.

Oletko itse suunnitellut teidän tallin?
No varsinaisesta suunnitelusta en tiedä, mutta olen kertonut millaisen haluan. :-D Olen myös kysellyt tutuilta tallin pitäjiltä, mikä toimii ja mikä ei.

Voitko tehdä videopostauksen niin että joku toinen kuvaa ja siun esimerkiks tallilla touhuilut näkys siinä?
Koitan tehdä, viimeistään sitten kun hevoset muuttaa kotitalliin. Tosin, en tiedä saanko ketään kuvaamaan, mutta pitää yrittää järkätä jotenkin... :-D


Mitä odotat ens vuodelta?
Pientä ja pörröistä suomenhevosvarsaa! 

Eikö "pelota" ottaa hevosia omaan pihaan (vastuu), onko teillä niille hoitaja jos haluatte esim matkustella tai käydä muutaman päivän reissuilla?
Ei! Meillähän on hevoset asuneet kotona jo yli kuusi vuotta, joten kyllä tähän on totuttu. Enemmän arveluttaisi viedä tallipaikalle, kun on tottunut hoitamaan kaiken itse. Hoitaja löytyy kyllä! :-)

Tämän vuoden kohokohta?
Oma talo sekä varsaprojektin alulle saattaminen. :-)

Kun muutit toiselle paikkakunnalle näätkö edelleen edellisen paikkakunnan kavereita?
Mulla ei Ilomantsissa oikeastaan ole muita kavereita enää kuin Riina, tuttuja kylläkin, mutta Riina on ainut kenen kanssa olen tekemisissä. Ja häntä kyllä nään, melkein joka kerta kun Ilomantsissa käydään!

Jännittikö omaan taloon muutto?
Eipä juurikaan, ennemmin se oli tosi ihanaa ja vapauttavaa!

Miten teidän koira suhtautui uuteen kotiin?
Hyvin, Dikillä ei ollut mitään ongelmia. :-) Se nauttii, kun saa olla pihalla melkein aina vapaana sekä vahtia pihamaata ja kanoja.

Milloin teidän omasta tallista tulee lisää postauksia?
Kunhan saadaan sitä eteenpäin jonkin verran, en ihan joka vaiheesta kehtaa väkertää omaa postausta. :-) Kauan olette olleet poikaystäväsi kanssa yhdessä?
Reilun 2,5 vuotta.

Hyppääminen vai kouluratsastus?
Vaikea valinta, nykyään olen alkanut tykätä myös sileän työskentelystä, esimerkiksi Hessun kanssa on tosi kiva työskennellä sileällä. Esteet tuovat kuitenkin tosi kivaa virkistystä elämään!

Teetkö paljon maastakäsittelyä hevosten kanssa?
Pakko myöntää, aika vähän. Meillä hevoset kuitenkin kunnioittavat ihmistä ja toimivat maastakäsitellessäkin todella hyvin. :-)


 Kiitos kaikista kysymyksistä! :-)

Kommentit